Smoked Frittata Peameal Breakfast Sliders

Wędzone frittata piameal Suwaki śniadaniowe Przepis



Przepis szefa kuchni Ted Reader

Czy naprawdę może być idealna kanapka na śniadanie? Tak myślimy. Przepis na śniadanie szefa kuchni Ted Reader obejmuje wędzoną frittatę, wędzony bekon grzbietowy (boczek kanadyjski, ludzie, co nie kochać?) Oraz wędzone pomidory winogronowe.

Wypróbuj te niesamowite kanapki śniadaniowe na brunch w następny weekend… możemy zagwarantować, że nie będzie żadnych resztek.

Oglądaj szef kuchni Ted Reader, uczy swoich sztuczek i wskazówek na temat palenia idealnej kanapki z śniadaniem boczku na palacza Bradleya.

Ingredients

Wędzone pomidory winogronowe:

1 pinta pomidorów winogronowych

Sól koszerna do smaku

Bradley Smoker Jerky Rack (jeśli nie masz takiego stojaka, wyłóż swoje obecne stojaki odrobiną folii aluminiowej, aby pomidory winogronowe nie wypadały przez puste przestrzenie na stojaku)

Zastrzyk Peameal z piwem i koktajlem z małży pomidorowych:

1,5 funta peklowanej polędwiczki wieprzowej bez kości, boczku z groszkiem, pieczeń wieprzowa

1 butelka piwa (355 ml)

1 butelka koktajlu pomidorowego z małżami (355 ml)

2 łyżki znanej na całym świecie przyprawy BBQ Bone Dust™ firmy Ted's

¼ pęczka świeżego tymianku

½ szklanki słynnego na całym świecie BBQ Crazy Canuck Sticky Chicken and Rib Sos Ted's

1 łyżka masła

4 duże jajka

4 bułki do hamburgerów

1 Duży dojrzały pomidor, pokrojony w 4 grube plasterki

1 Średnio słodka cebula, obrana i pokrojona w cienkie plasterki

½ szklanki ulubionego sosu BBQ

¼ szklanki syropu klonowego

1 Duża, samouszczelniająca torba do przechowywania żywności

Kawałki dymu hikorowego (granulki, kawałki lub kawałki)

1 Strzykawka do wstrzykiwań

Wędzona Frittata z dojrzewającym serem Cheddar, wędzonymi pomidorami i tymiankiem:

1 stojak na wędzarnię Bradley

Folia aluminiowa

Nieprzywierający spray

6 Bardzo dużych jaj

2 szklanki startego białego sera Cheddar

2 łyżki posiekanych świeżych ziół (tymianku i bazylii).

1 szklanka chrupiącej smażonej cebuli

1 szklanka wędzonych pomidorów winogronowych, pokrojona w ćwiartki

2-3 zielone cebule, posiekane

Preparation

Temperatura palenia: 240°F

Wędzone pomidory winogronowe:

Skonfiguruj Bradley Smoker zgodnie z instrukcjami producenta.

Opłucz pomidory winogronowe pod zimną wodą.

Pomidory winogronowe ułóż w równych odstępach na stojaku do suszenia. Posyp solą koszerną.

Ruszt włóż do wędzarni i wędź pomidory winogronowe przez 2-3 godziny, aż pomidory zaczną mięknąć, a skórka lekko się pomarszczy.

Wyjmij z wędzarni i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.

Wędzone pomidory winogronowe wykorzystaj do przygotowania wędzonych sosów BBQ, dekoracji do sałatek lub, w naszym przypadku, do wędzonej frittaty.

Wędzony Peameal z piwem i zastrzykiem koktajlu z małży pomidorowych:

Opłucz pieczeń z boczku grochowego pod zimną wodą, aby usunąć skórkę z mąki kukurydzianej.

Osuszyć ręcznikiem papierowym.

Umieść pieczeń w samouszczelniającej torbie do przechowywania żywności. Dodać piwo i koktajl z małży pomidorowych, odlewając 1 szklankę mieszanki, aby zachować ją do wstrzyknięcia do pieczeni z groszkiem przed wędzeniem. Zakręć torebkę, usuwając jak najwięcej powietrza i delikatnie masuj, aby dobrze wymieszać, wstaw do lodówki na 24 godziny, obracając dwa razy dziennie, aby zapewnić równomierne marynowanie.

Przygotuj wędzarnię zgodnie z instrukcjami producenta i ustaw temperaturę na 240°F.

Wyjmij pieczeń z bekonu z groszkiem z marynaty, wyrzucając resztki marynaty.

Obficie dopraw pieczony bekon z groszkiem Bone Dust™ BBQ i odłóż na bok.

Zassać mieszaninę piwa i clamato do strzykawki i wstrzyknąć ją do pieczeni z boczkiem grochowym. Powtarzać.

Umieść pieczeń z bekonu z groszkiem na ruszcie wędzarni pośrodku wędzarni. Umieść sondę termometru na środku pieczeni wieprzowej i ustaw temperaturę wewnętrzną na 50°F.

1,5 godziny przed całkowitym ugotowaniem płatków grochowych przygotuj frittatę.

Wędzona Frittata z dojrzewającym serem Cheddar, wędzonymi pomidorami i tymiankiem:

Owiń szczelnie stojak do wędzarni Bradley w folię aluminiową, upewniając się, że nie ma w niej dziur. Zwykle dla bezpieczeństwa owijam dwa razy. Spryskaj folię obficie nieprzywierającym sprayem kuchennym. Odłożyć na bok.

W dużej szklanej misce wbij 6 jajek i ubij, aż będą lekko ubite. Dodać pokruszony ser, zioła, zieloną cebulę i chrupiącą smażoną cebulę.

Wlać mieszaninę do wyłożonej folią tacy. Posyp poćwiartowanymi kawałkami wędzonych pomidorków winogronowych.

Włożyć do wędzarni i wędzić przez około 1,5 godziny, aż frittata stwardnieje.

W międzyczasie wymieszaj sos BBQ i syrop klonowy. Włóż do kuchenki mikrofalowej w naczyniu przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej przez 30–45 sekund na średnim ogniu, aż się rozgrzeje.

Wyjmij z wędzarni.

Usuń groszek z wędzarni.

Tostowe bułeczki typu slider.

Pokrój groszek.

Pokrój frittatę.

Zamontuj suwaki.

Skropić sosem BBQ.