Smoked Taco Salad Recipe

Wędzony Taco Przepis na sałatkę



Dodaj dymny akcent z naszym wędzonym przepisem na sałatkę taco! To danie z delikatnym, dymnym indykiem, świeżymi zieleniami i różnymi kolorowymi warzywami, z pewnością będzie hitem zarówno miłośnikami mięsa, jak i entuzjastami warzyw.

Ingredients

1 łyżeczka chili w proszku chipotle

1 łyżeczka czosnku w proszku

1 łyżeczka proszku cebulowego

1 łyżeczka suszonego oregano

1 łyżeczka mielonego kminku

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka mielonego pieprzu

1 opakowanie muszli azteckich taco

½ funta mielonej wołowiny lub indyka

1 opakowanie mieszanki sałat

5 uncji rozdrobnionego sera cheddar

1 Posiekany pomidor

Pokrojone czarne oliwki

Kwaśna śmietana

Zielony Sos Augusto (Opcjonalnie)

1 łyżka oliwy z oliwek

Użyte wyposażenie:

P10 Bradley Dym

Termometr Mk4 z natychmiastowym odczytem

Składany stół Bradleya

Ustawienie palacza Bradley:

Czas gotowania: 90 minut

Temperatura: 226°F lub 107°C

Biszkiety: Dąb

Czas palenia: 60 minut

    Preparation

    Mieszanka przypraw do taco:

    W małej misce dodaj następujące chili w proszku chipotle, proszek czosnkowy, proszek cebulowy, suszone oregano, mielony kminek, sól, pieprz i wymieszaj.

    Sałatka Taco:

    Skonfiguruj ustawienia Bradley Smoker zgodnie ze wskazówkami wymienionymi powyżej.

    Upiecz skorupę taco zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

    Do miski dodaj surową mieloną wołowinę lub indyka. Używając powyższej mieszanki przypraw, mieszaj i mieszaj, aż mięso będzie dokładnie przyprawione. Do mielonego mięsa dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek i wymieszać po raz ostatni.

    Umieść surowe mięso mielone na żeliwnej patelni i włóż do wędzarni Bradley na około 90 minut (1 ½ godziny). Wyjmij mięso, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 73,9°C.

    Czas zbudować sałatkę. Upieczoną skorupkę ułóż na talerzu i napełnij sałatą. Teraz dodaj wędzone mięso mielone, ser, pomidor, oliwki i śmietanę. Jeśli chcesz dodać trochę pikanterii do swojej sałatki, spróbuj dodać do niej zielony sos Augusto.

    Cieszyć się!

    Przepis autorstwa: Bryan Edwards – Moody smakosz Tulsa