Seasoned Smoked Eggs Recipe

Zaprawiony Wędzone jaja Przepis



Szukasz wyjątkowego zwrotu od diabelskich jajek? Wypróbuj ten wędzony przepis na jajka, idealny na przekąski lub przekąski. Te jajka przepiórkowe lub kurczaka są gotowane, pokryte mieszanką soli, pieprzu i proszku czosnkowego, a następnie paleni na zimno przez 40 minut, dodając pyszny dymny smak tradycyjnego przepisu na jajka diabelskiego.

Ingredients

4 uncje soli granulowanej (niejodowanej) lub soli koszernej

2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

2 łyżeczki czosnku w proszku

4 doz jaj przepiórczych (lub 6-10 dużych jaj kurzych), ugotowanych na twardo i obranych

Preparation

W rondlu zalej jajka 1-centymetrową zimną wodą i gotuj, aż jajka się ugotują.

Zdejmij jajka z ognia, odcedź i zanurz w lodowatej wodzie, aby ostygły. Obierz jajka, gdy ostygną na tyle, że można je wziąć do ręki.

Podczas gdy jajka się gotują, umieść pierwsze trzy składniki w torebce strunowej (o pojemności 1 galona) i potrząśnij, aby wymieszać wszystkie składniki.

Następnie dodaj ugotowane i obrane jajka i potrząsaj, aż wszystkie jajka będą równomiernie pokryte. Pozostawiając jajka w torbie, włóż je do lodówki na co najmniej dwie godziny.

Wyjmij jajka z lodówki, wyjmij je z torebki strunowej i wędź jajka na zimno przez 40 minut, używając ulubionego drewna.