Smoked Chicken and Black Bean Nachos Recipe
Movie night favorite! This Smoked Chicken and Black Bean Nachos recipe is easy to make and will shake up your routine.
Ingredients
1 łyżka chili w proszku
½ łyżeczka pieprzu cayenne
½ Tsp sól
2 Piersi z kurczaka bez kości, bez skóry
1 cebula - pokrojona w kostkę
1 Czerwona papryka – pokrojona w kostkę
1 Puszka czarnej fasoli – odsączona
1 Puszka czarnych oliwek – odsączonych
3 szklanki startego sera (cheddar i/lub monterey jack)
1 duża torebka chipsów tortilla (ok. 500g)
Preparation
Ustaw wędzarnię na 250°F przy użyciu wybranych drewnianych biszkietów.
W małej misce wymieszaj sproszkowane chili, pieprz cayenne i sól. Natrzyj mieszankę przypraw obiema piersiami z kurczaka.
Połóż piersi z kurczaka na stojaku wędzarniczym i umieść stojak na wędzarni Bradley. Wędzić kurczaka, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 165°C°F, około 2½ godziny.
Piersi z kurczaka pokroić na małe kawałki.
Rozgrzej piekarnik lub grill do 400°F.
Rozłóż chipsy tortilla na blasze do pieczenia lub kamieniu do pizzy.
Na chipsy tortilli posypujemy pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę, kurczaka, czarną fasolę, czarne oliwki i starty ser.
Wstawić do piekarnika lub na grilla na około 15-20 minut lub do momentu, aż ser się roztopi, a cebula i papryka zmiękną.
Podawać na gorąco.