Smoked Cheesy Ham and Broccoli Pasta Bake

Wędzone tandetne Szynka i brokuły Przepis na pieczenie makaronu



Aby wykonać ten wędzony tandetny przepis na pieczenie makaronu z makaronem, możesz użyć dowolnego suchego makaronu, takiego jak rotini, fusilli, penne itp., Ale jedną rzeczą, której nie możesz zrobić, jest narażenie sera. Używaj tylko wędzonego sera cheddar i wędzonego sera Gouda.

Ingredients

500 g lub około 1 funta suchego makaronu (rotini, fusili, penne itp.)

¼ szklanki masła

¼ szklanki mąki

2 szklanki mleka

1 łyżeczka soli

½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

1 ½ szklanki startego wędzonego sera Cheddar

1 szklanka startego wędzonego sera Gouda

3 szklanki posiekanych brokułów, ugotowanych

2 szklanki gotowanej szynki, pokrojonej w kostkę

Preparation

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź, opłucz i odłóż na bok.

W rondlu, na średnim ogniu, rozpuść ¼ szklanki masła. Wsyp mąkę, aż będzie gładka. W ten sposób powstaje zasmażka. Kontynuuj ubijanie przez minutę.

Ubijając, powoli wlewaj mleko. Gdy masa będzie gładka, dodaj 1 szklankę wędzonego sera Cheddar i 1 szklankę wędzonego sera Gouda. Mieszaj, aż będzie gładkie.

W dużej misce wymieszaj makaron, sos serowy, ugotowane brokuły i szynkę pokrojoną w kostkę, aż cały makaron zostanie pokryty sosem, a szynka i brokuły zostaną równomiernie rozłożone. Rozłóż mieszaninę w naczyniu żaroodpornym.

Posyp pozostałą ½ szklanki wędzonego sera Cheddar na wierzchu.

Piec w piekarniku nastawionym na 350°F przez 30 minut.

Przepis autorstwa: Steve Cylka