Wędzone tandetne Szynka i brokuły Przepis na pieczenie makaronu
Aby wykonać ten wędzony tandetny przepis na pieczenie makaronu z makaronem, możesz użyć dowolnego suchego makaronu, takiego jak rotini, fusilli, penne itp., Ale jedną rzeczą, której nie możesz zrobić, jest narażenie sera. Używaj tylko wędzonego sera cheddar i wędzonego sera Gouda.
Ingredients
500 g lub około 1 funta suchego makaronu (rotini, fusili, penne itp.)
¼ szklanki masła
¼ szklanki mąki
2 szklanki mleka
1 łyżeczka soli
½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
1 ½ szklanki startego wędzonego sera Cheddar
1 szklanka startego wędzonego sera Gouda
3 szklanki posiekanych brokułów, ugotowanych
2 szklanki gotowanej szynki, pokrojonej w kostkę
Preparation
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź, opłucz i odłóż na bok.
W rondlu, na średnim ogniu, rozpuść ¼ szklanki masła. Wsyp mąkę, aż będzie gładka. W ten sposób powstaje zasmażka. Kontynuuj ubijanie przez minutę.
Ubijając, powoli wlewaj mleko. Gdy masa będzie gładka, dodaj 1 szklankę wędzonego sera Cheddar i 1 szklankę wędzonego sera Gouda. Mieszaj, aż będzie gładkie.
W dużej misce wymieszaj makaron, sos serowy, ugotowane brokuły i szynkę pokrojoną w kostkę, aż cały makaron zostanie pokryty sosem, a szynka i brokuły zostaną równomiernie rozłożone. Rozłóż mieszaninę w naczyniu żaroodpornym.
Posyp pozostałą ½ szklanki wędzonego sera Cheddar na wierzchu.
Piec w piekarniku nastawionym na 350°F przez 30 minut.
Przepis autorstwa: Steve Cylka