Wędzone jagodę Grillowany ser Przepis
Łatwy do zrobienia i absolutnie pyszny przepis. Dla tych z was, którzy regularnie stają się kanapką z serem grillowanym, pokochasz ten nowy przepis. Jest to proste do zrobienia, a to sprawia, że jest jeszcze przyjemniejszy w tych pracowitych dniach pracy! Jest również świetny podczas świeżego sezonu jagodowego, jeśli jest zbyt ciepły, aby spędzić dużo czasu nad piecem.
Ingredients
2 kromki chleba (użyłam na zakwasie)
Spora ilość ulubionego sera wędzonego (ja użyłam wędzonego białego cheddara)
½ szklanki świeżych/mrożonych jagód
1 łyżka octu balsamicznego
1 ½ łyżka brązowego cukru
1 łyżka masła
Preparation
Połącz jagody, cukier i ocet w małym garnku i zagotuj.
Gotuj przez około 5 minut.
Odcedź mieszaninę i zachowaj jagody.
Na dolną kromkę chleba rozłóż jagody i posyp serem; na wierzch połóż pozostałą kromkę chleba.
Zewnętrzną część chleba posmaruj masłem i grilluj na rozgrzanej patelni.