Wędzony Cheddar i Jalapeno Przepis na bułeczki
Te wędzone bułeczki Cheddar i Jalapeno nie są trudne do wykonania. Uważaj tylko, aby nie mieszać ciasta. Szcenie są gotowe, gdy dopiero zaczynają brązowieć na wierzchu. Najlepiej podawane od razu, jednak są one również bardzo smaczne, gdy są podawane w temperaturze pokojowej.
Ingredients
2 filiżanki mąki uniwersalnej
3 łyżeczki proszku do pieczenia
½ łyżeczki soli
½ szklanki zimnego masła - pokroić w drobną kostkę
1 szklanka wędzonego sera Cheddar – startego
½ szklanki marynowanych plasterków jalapeno – posiekanych
¾ szklanki mleka
Preparation
Rozgrzej piekarnik do 400°F.
W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól.
Do miski dodaj zimne masło i za pomocą blendera posiekaj masło z mąką. Kontynuuj, aż uzyskasz kruchą konsystencję. Dodaj starty wędzony ser cheddar i posiekane marynowane papryczki jalapeno.
Do mąki wlać mleko i wymieszać rękoma lub łyżką do połączenia składników. Pracuj delikatnie i uważaj, aby nie przemieszać ciasta.
Rozsyp trochę mąki na płaskiej powierzchni roboczej. Wyłóż ciasto na posypaną mąką powierzchnię roboczą i rozklepaj, aby uzyskać kwadrat o boku 7 cali. Przekroić na 4 ćwiartki. Każdą ćwiartkę przekrój na kolejne 4 ćwiartki.
Kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub matą silikonową do pieczenia.
Piec 14-16 minut. Bułeczki powinny zacząć się rumienić z wierzchu.
Najlepiej smakują od razu, jednak są również bardzo smaczne, gdy podawane są w temperaturze pokojowej.
Przepis autorstwa: Steve Cylka