How To Make Smoked Mac & Triple Cheese

Jak zrobić wędzone Mac & Triple Ser



Ten wędzony Mac & Triple Cheese to kremowe danie, którego szukałeś!

Ingredients

Makaron łokciowy 16 uncji

8 uncji serka śmietankowego, pokrojonego w kostkę

2 ½ szklanki pół na pół i więcej w razie potrzeby

1 ½ szklanki sera Cheddar

1 ½ szklanki posiekanej wędzonej mozzarelli

1 szklanka bułki tartej panko

5 łyżek schłodzonego masła i więcej do posmarowania żeliwa

2 łyżki roztopionego masła

1 łyżeczka ostrego sosu lub więcej do smaku

1 łyżeczka suchej musztardy

¾ łyżeczki czarnego pieprzu

Preparation

Rozgrzej wędzarnię do 180°F (82°C).

Na dużej żelaznej patelni połącz pół na pół, serek śmietankowy, schłodzone masło, ostry sos, suchą musztardę i pieprz.

Umieść patelnię w wędzarni i wędź mieszaninę przez 30 minut. Do tego przepisu możesz użyć biszkoptów hikorowych.

Makaron ugotuj 1-2 minuty krócej niż zaleca instrukcja na opakowaniu.

Makaron odcedzić, przelać zimną wodą, ponownie odcedzić i wrzucić z powrotem do garnka. Wymieszaj schłodzony makaron z posiekanymi serami.

Wyjmij sos z wędzarni i zwiększ temperaturę do 320°F (160°C).

Wędzonym sosem polej makaron, delikatnie mieszając.

Weź kolejną żelazną patelnię i posmaruj jej wnętrze 1 łyżką schłodzonego masła. Na patelnię wrzucamy makaron i ser.

Połączyć bułkę tartą z 2 łyżkami roztopionego masła i posmarować wierzch makaronu.

Makaron włożyć do wędzarni i wędzić do momentu, aż wierzch lekko się zarumieni (około 40 minut). Podawać posypane na wierzchu odrobiną papryki.