Jak zrobić wędzone Mac & Triple Ser
Ten wędzony Mac & Triple Cheese to kremowe danie, którego szukałeś!
Ingredients
Makaron łokciowy 16 uncji
8 uncji serka śmietankowego, pokrojonego w kostkę
2 ½ szklanki pół na pół i więcej w razie potrzeby
1 ½ szklanki sera Cheddar
1 ½ szklanki posiekanej wędzonej mozzarelli
1 szklanka bułki tartej panko
5 łyżek schłodzonego masła i więcej do posmarowania żeliwa
2 łyżki roztopionego masła
1 łyżeczka ostrego sosu lub więcej do smaku
1 łyżeczka suchej musztardy
¾ łyżeczki czarnego pieprzu
Preparation
Rozgrzej wędzarnię do 180°F (82°C).
Na dużej żelaznej patelni połącz pół na pół, serek śmietankowy, schłodzone masło, ostry sos, suchą musztardę i pieprz.
Umieść patelnię w wędzarni i wędź mieszaninę przez 30 minut. Do tego przepisu możesz użyć biszkoptów hikorowych.
Makaron ugotuj 1-2 minuty krócej niż zaleca instrukcja na opakowaniu.
Makaron odcedzić, przelać zimną wodą, ponownie odcedzić i wrzucić z powrotem do garnka. Wymieszaj schłodzony makaron z posiekanymi serami.
Wyjmij sos z wędzarni i zwiększ temperaturę do 320°F (160°C).
Wędzonym sosem polej makaron, delikatnie mieszając.
Weź kolejną żelazną patelnię i posmaruj jej wnętrze 1 łyżką schłodzonego masła. Na patelnię wrzucamy makaron i ser.
Połączyć bułkę tartą z 2 łyżkami roztopionego masła i posmarować wierzch makaronu.
Makaron włożyć do wędzarni i wędzić do momentu, aż wierzch lekko się zarumieni (około 40 minut). Podawać posypane na wierzchu odrobiną papryki.