Jak palić Kleń
Podnieś swoją grę grillowania dzięki temu wyjątkowemu i aromatycznej przepisie. Uwolnij pyszność, owijając prosciutto wokół sera smyczkowego, wypychając go ricottą, szparagami i szpinakiem i rzucając go wszystkim w pikantnym kleniu. Wędzone do perfekcji w palacza Bradleya i zakończone balsamiczną glazurą, to przepyszne dzieło sprawi, że wszyscy wracają na kilka sekund.
Ingredients
1 kleń (4½ blok bzdur)
10 serów sznurkowych
10 Prosciutto
1 funt sera ricotta
Szparag
szpinak
Szaszłyki
Preparation
Weź prosciutto i owiń je wokół sera sznurkowego.
Odetnij klenia od dołu, rozplatając go po każdym cięciu.
Za pomocą łyżki nabierz ser ricotta i posmaruj nim całego klenia.
Połóż mieszankę prosciutto i sera sznurkowego oraz szparagi i połóż na serze ricotta.
Weź szpinak i połóż go na prosciutto, mieszance sera sznurkowego i szparagach.
* Następnie możesz ułożyć dowolne dodatki, zaleca się dodanie na wierzch glazury balsamicznej*
Zwiń klenie i wbij w nie patyczki do szaszłyków, tak aby trzymały się na miejscu.
Umieść klenia w wędzarni Bradley na 4 godziny w temperaturze 250°C/482°F i co 1 godzinę dodajesz sos BBQ.
Gdy już skończysz palić, pokrój klenia i ciesz się smakiem!
Przepis autorstwa: Marc jest na grillu