How to Smoke a Chub 

Jak palić Kleń



Podnieś swoją grę grillowania dzięki temu wyjątkowemu i aromatycznej przepisie. Uwolnij pyszność, owijając prosciutto wokół sera smyczkowego, wypychając go ricottą, szparagami i szpinakiem i rzucając go wszystkim w pikantnym kleniu. Wędzone do perfekcji w palacza Bradleya i zakończone balsamiczną glazurą, to przepyszne dzieło sprawi, że wszyscy wracają na kilka sekund.

Ingredients

1 kleń (4½ blok bzdur)

10 serów sznurkowych

10 Prosciutto

1 funt sera ricotta

Szparag

szpinak

Szaszłyki

Preparation

Weź prosciutto i owiń je wokół sera sznurkowego.

Odetnij klenia od dołu, rozplatając go po każdym cięciu.

Za pomocą łyżki nabierz ser ricotta i posmaruj nim całego klenia.

Połóż mieszankę prosciutto i sera sznurkowego oraz szparagi i połóż na serze ricotta.

Weź szpinak i połóż go na prosciutto, mieszance sera sznurkowego i szparagach.

* Następnie możesz ułożyć dowolne dodatki, zaleca się dodanie na wierzch glazury balsamicznej*

Zwiń klenie i wbij w nie patyczki do szaszłyków, tak aby trzymały się na miejscu.

Umieść klenia w wędzarni Bradley na 4 godziny w temperaturze 250°C/482°F i co 1 godzinę dodajesz sos BBQ.

Gdy już skończysz palić, pokrój klenia i ciesz się smakiem!

Przepis autorstwa: Marc jest na grillu