Smoke & Herb Carbonara

Smoke & Herb Carbonara Przepis



Ten kremowy przepis na makaron jest łatwym przepisem do zrobienia, gdy jesteś dość głodny. Jest to super nadzienie i ma świetne połączenie tak pysznych smaków.

Ingredients

500 g spaghetti

3 ząbki czosnku - posiekane

3 pęczki rozmarynu – oczyszczone i posiekane

1½ Filiżanki Pecorino Romano - drobno starte

3 Surowe jajka

Kubek na wodę na makaron

Świeży czarny pieprz

Preparation

(Policzek wieprzowy jest zwykle peklowany w przypadku Guanciale, ale jest tak tłusty, że wymaga niesamowitego dymu. Otrzymujesz chrupiące, lepkie kawałki wędzonego bekonu w bogatym emulgowanym sosie do makaronu, przyjemną głębię z prażonym czosnkiem i zapachem rozmarynu, który rozjaśnia całe danie. Rozmaryn świetnie komponuje się z Porkyness, pikantnym Pecorino i świeżym czarnym pieprzem.)

Pokrój guanciale w plasterki i włóż do wędzarki Bradley Smoker, aby wędzić na zimno przez 2 godziny w Apple Wood. Pokrój w kostkę i przełóż do zimnej żeliwnej patelni. Wszystko inne jest przygotowane wcześniej, makaron łączy się bardzo szybko.

Z Guanciale uformuj smalce, gdy będą ładne i brązowe, wyłącz ogień i usuń część tłuszczu. Makaron włóż do dużego garnka z osolonym wrzącą wodą. Tuż przed przygotowaniem makaronu ponownie włącz palnik na patelni, aby smalce ponownie się usmażyły, aby były chrupiące, w ostatniej chwili dodaj posiekany czosnek i rozmaryn i podsmaż tosty, aby się nie przypaliły. Nabierz kubek wody z makaronem, aby zachować go na bok.

Na patelnię wrzucamy makaron, mieszamy z odrobiną wody z makaronu, następnie serem i jajkami, dodajemy więcej wody z makaronu, ciągle mieszając, aby jajka nie rozeszły się na gorącej patelni, a powstał gładki, zemulgowany sos. Wykończone dużą ilością grubo mielonego czarnego pieprzu i udekorowane większą ilością pecorino.

Przepis autorstwa: beefbekon