Smoked Campfire Coffee Recipe

Wędzony Kawa ogniska



Jeśli jesteś fanem kawy, już wykonujesz zimny dym i masz dodatkową przestrzeń, spróbuj kawy podlegającej paleniu.

Ingredients

1 funt średnio palonej kawy kolumbijskiej; świeżo mielony gruboziarnisty (użyj mniej lub więcej – ilość zależy od Ciebie)

Potrzebne materiały:

Tkanina serowa

Preparation

W tym celu należy zastosować „ustawienie zimnego dymu” i utrzymywać temperaturę w szafce poniżej 70 stopni F.

Wędzenie na zimno zapobiega wypłukiwaniu olejków eterycznych.

Jeśli masz suszone stojaki, użyj ich. Mniejsza kratka lepiej podtrzymuje ściereczkę serową niż zwykłe stojaki.

Wyłóż dno stojaka kilkoma warstwami gazy i równomiernie rozprowadź świeżo zmieloną kawę.

Umieścić w wędzarni i zapalić 1 – 3 godziny; w zależności od Twojego gustu.

Następnie zaparz jak zwykle.