alt="bacon cocktail"

Wędzony Bacon Cocktail na przepis na Dzień Wiktorii



Przybycie Dnia Wiktorii oznacza stawianie długiej zimy za nami, przygotowując się na cieplejsze dni i ciesząc się długim, relaksującym weekendem.

Dla tych z terytoriów kanadyjskich jest to La Journée Nationale des Patriotes, ku pamięci aktywistów anglojęzycznych i frankofonowych. To oni walczyli o demokrację w Quebecu w XIX wieku.

Niektóre nazywają to dniem Finacracker, ze względu na spektakularne pokazy fajerwerków pokazanych w miastach w całym kraju.

Ale dla większości z nas, Victoria Day, może długi weekend, po prostu długo lub jak to nazywasz, daje ludziom szansę na wyjście z przyjaciółmi i rodziną i świętowanie słodkiego dnia wakacji. Ze wszystkich świętowania, które rozpocznie się, wywołuje ważne pytanie - co pijesz?

Możesz być jednym z tych Kanadyjczyków, którzy pieszczotliwie nazywają go dwoma czterema dniem, w odniesieniu do 24-paku piwa. Jeśli tak, czytaj dalej!

Mamy do wypróbowania dymną, pikantną miksturę. Pochodzi z Patricii Richards z Thrillist.com. Cieszyć się!

Ingredients

1 ¼ Części bourbona bazyliowego Haydena

1 część likieru St-Germain z dodatkiem wędzonego boczku z jabłoni (patrz poniżej)

1 część soku z cytryny – świeżo wyciśniętego i przecedzonego

½ Część syropu klonowego, rozcieńczony (stosunek 1:1 średnio bursztynowego syropu klasy A z Vermont do wody)

1 odrobina gorzkiego koktajlu Peychauda

¼ Częściowo pasteryzowane białko jaja

Metoda gotowania St-Germain z dodatkiem bekonu:

9 plasterków wędzonego boczku z jabłoni

2 butelki 750 ml (25 uncji) likieru St-Germain

Preparation

W nagrzanym piekarniku usmaż boczek, aż będzie chrupiący na zewnątrz. Bekon pozostawiamy do ostygnięcia na papierowym ręczniku.

Napełnij szklany słoik dwiema butelkami 750 ml (25 uncji) St-Germain.

Ugotowany boczek włóż do słoika i odstaw na 24 godziny w temperaturze pokojowej.

Wyjmij boczek i włóż likier do zamrażarki, aby tłuszcz z bekonu mógł stwardnieć.

Przecedź likier przez gęste sitko lub gazę serową, aby usunąć jak najwięcej zastygłego tłuszczu.

W razie potrzeby powtórz proces zamrażania/odcedzania, aby usunąć cały pozostały tłuszcz.

Zamrażać.

Instrukcje dotyczące koktajlu:

W szklance miksującej połącz Bourbon Basil Hayden's, likier St-Germain z dodatkiem bekonu, sok z cytryny, rozcieńczony syrop klonowy, Bitters i pasteryzowane białko jaja i energicznie wstrząśnij z lodem.

Przecedź z lodem do szklanki typu old fashioned.

Udekoruj plasterkiem pomarańczy i kawałkiem wędzonego boczku Applewood z dodatkiem St-Germain i jesteś w niebie!

My tutaj, w Bradley Smoker, życzymy szczęśliwego, długiego weekendu z okazji Dnia Wiktorii i szczęśliwego weekendu z okazji Dnia Pamięci dla naszych amerykańskich przyjaciół!