Palona palona całość Kury
Alternatywa dla klasycznej pieczeni.
Ingredients
1 Cały Kurczak
150 g niesolonego masła o temperaturze pokojowej
SUCHA SOLANKA:3 łyżki soli morskiej
1 łyżka miękkiego brązowego cukru
4 gałązki tymianku lub tymianku cytrynowego, liście usunięte
1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
1 łyżeczka czosnku w proszku
1 cytryna, starta ze skórką
Preparation
Metoda:
Połącz wszystkie suche składniki solanki w moździerzu lub młynku do przypraw i zmiel na drobny proszek. Dokładnie wetrzyj kurczaka w mieszaninę suchej solanki, upewniając się, że jest dobrze pokryty wewnątrz i na zewnątrz. Połóż kurczaka na stojaku na tacy, aby wypuścił sok i pozostaw w lodówce bez przykrycia na 4-8 godzin.
Pokryj kurczaka papierem kuchennym, usuwając jak najwięcej wilgoci.
Delikatnie oddziel skórę kurczaka od mięsa i natrzyj całe mięso niesolonym masłem. Spowoduje to stopienie i posmarowanie kurczaka podczas gotowania.
Ustaw wędzarnię na 110°C i po osiągnięciu tej temperatury włącz dym. Do kurczaka używamy bisquettes z drewna Hickory, ale możesz użyć dowolnego Bisquettes Bradley Flavour Bisquettes, jaki chcesz.
Dodaj kurczaka do wędzarni z tacą na ruszcie poniżej, aby wyłapać skapujący sok i sok, a następnie wędź przez 3-4 godziny, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 75°C.
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now