Wędzony BBQ pociągnął kurczak
Mamy kilka przepisów, jak zrobić wędzoną wieprzowinę. Ten przepis jest tym, jak zrobić wędzony kurczak z grilla! Następnie dodaj swój ulubiony sos do grilla i tam go masz. Wypróbuj to i daj nam znać!
Ingredients
1 cały kurczak
Do wcierania:
1 łyżka soli
1 łyżeczka czarnego pieprzu
2 łyżeczki papryki
2 łyżeczki czosnku w proszku
1 łyżeczka cayenne
2 szklanki ulubionego sosu BBQ (ja użyłam Bull’s Eye)
Preparation
Przekrój kurczaka na pół i usuń kość
Wymieszaj składniki na nacieranie
Natrzeć kurczaka przyprawą i wstawić do lodówki na noc
Wędzić połówki kurczaka w temperaturze 225°F z biszkoptami jabłkowymi, aż do osiągnięcia wewnętrznej temperatury 50°F (około 1 ½ – 2 godzin)
Wyjmij z wędzarni i pozostaw do ostygnięcia
Za pomocą dwóch widelców (lub wystarczą czyste ręce!) rozciągnij mięso w cienkie pasma
W średniej wielkości rondlu podgrzej wybrany sos BBQ
Dodaj szarpanego kurczaka do rondla i smaż, aż kurczak się ponownie podgrzeje
Podawaj i ciesz się!