Smoked Bacon Wrapped Stuffed Chicken Breast

Wędzony Piekło z owiniętym boczkiem Pierś



Możesz użyć swoich ulubionych składników do wypychania piersi z kurczaka. Do tego przepisu wybraliśmy ser kremowy, mozzarella i suszone pomidory. Ponadto otnij piersi z kurczaka z boczkiem i pal je za pomocą hikorowych, klonów lub dębowych. Okazają się soczyste i soczyste.

Ingredients

4 Piersi z kurczaka bez kości i skóry

8 plasterków bekonu

1 szklanka serka śmietankowego, zmiękczonego

1 szklanka startego sera mozzarella

4 Suszone pomidory, nawodnione i drobno posiekane

1 łyżeczka soli

½ mielonego czarnego pieprzu

½ łyżeczki oregano

Bisquettes Bradley Flavour – dąb, klon lub hikora

Preparation

Trzymając nóż poziomo, wbij go w grubszy koniec każdej piersi z kurczaka i natnij, aby powstała głęboka kieszeń. Uważaj, aby nie przebić drugiego końca.

Serek śmietankowy wymieszać z serem mozzarella, posiekanymi suszonymi pomidorami, solą, pieprzem i oregano.

Włóż równomiernie mieszaninę sera i suszonych pomidorów do kieszeni każdej piersi kurczaka.

Każdą nadziewaną pierś kurczaka owiń 2 plasterkami boczku. Umieść na stojaku wędzarni.

Ustaw wędzarnię na 250°F, używając wybranego Bisquettes Bradley Flavour (świetnie sprawdzają się dąb, klon lub hikora).

Wędź kurczaka, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 50°F.