Wędzony Piekło z owiniętym boczkiem Pierś
Możesz użyć swoich ulubionych składników do wypychania piersi z kurczaka. Do tego przepisu wybraliśmy ser kremowy, mozzarella i suszone pomidory. Ponadto otnij piersi z kurczaka z boczkiem i pal je za pomocą hikorowych, klonów lub dębowych. Okazają się soczyste i soczyste.
Ingredients
4 Piersi z kurczaka bez kości i skóry
8 plasterków bekonu
1 szklanka serka śmietankowego, zmiękczonego
1 szklanka startego sera mozzarella
4 Suszone pomidory, nawodnione i drobno posiekane
1 łyżeczka soli
½ mielonego czarnego pieprzu
½ łyżeczki oregano
Bisquettes Bradley Flavour – dąb, klon lub hikora
Preparation
Trzymając nóż poziomo, wbij go w grubszy koniec każdej piersi z kurczaka i natnij, aby powstała głęboka kieszeń. Uważaj, aby nie przebić drugiego końca.
Serek śmietankowy wymieszać z serem mozzarella, posiekanymi suszonymi pomidorami, solą, pieprzem i oregano.
Włóż równomiernie mieszaninę sera i suszonych pomidorów do kieszeni każdej piersi kurczaka.
Każdą nadziewaną pierś kurczaka owiń 2 plasterkami boczku. Umieść na stojaku wędzarni.
Ustaw wędzarnię na 250°F, używając wybranego Bisquettes Bradley Flavour (świetnie sprawdzają się dąb, klon lub hikora).
Wędź kurczaka, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 50°F.