Mango Chipotle Smoked Wings

Mango Chipotle Wędzone skrzydła



Ingredients

1-2 paczki skrzydełek

Przyprawa do skrzydeł

Skrobia kukurydziana

Mango

Ząbki czosnku

syrop klonowy

Ocet

Proszek chipotle

Preparation

Ustaw wędzarnię Bradley P-10 na 300 stopni*Farenheita* (149 stopni Celsjusza).

Włóż skrzydełka do miski, dodaj przyprawę i skrobię kukurydzianą (to wysuszy skrzydełka i sprawi, że będą chrupiące).

Połóż skrzydełka na spodzie wędzarni Bradley P-10, a na drugim stojaku połóż mango i ząbki czosnku, a następnie połóż je na skrzydełkach.

Po 30 minutach wyjmij mango i ząbki czosnku i zmiksuj je w blenderze. Podczas miksowania dodaj trochę syropu klonowego, białego octu i proszku chipotle i wymieszaj wszystko razem. W ten sposób powstanie sos.

Gdy skrzydełka osiągną temperaturę 175 stopni *Farenheita* (80 stopni Celsjusza), wyjmij je z wędzarni.

Wrzucić skrzydełka do sosu i wymieszać.

Przepis autorstwa: Gotowanie z ogniem Miguela