Mango Chipotle Wędzone skrzydła
Ingredients
1-2 paczki skrzydełek
Przyprawa do skrzydeł
Skrobia kukurydziana
Mango
Ząbki czosnku
syrop klonowy
Ocet
Proszek chipotle
Preparation
Ustaw wędzarnię Bradley P-10 na 300 stopni*Farenheita* (149 stopni Celsjusza).
Włóż skrzydełka do miski, dodaj przyprawę i skrobię kukurydzianą (to wysuszy skrzydełka i sprawi, że będą chrupiące).
Połóż skrzydełka na spodzie wędzarni Bradley P-10, a na drugim stojaku połóż mango i ząbki czosnku, a następnie połóż je na skrzydełkach.
Po 30 minutach wyjmij mango i ząbki czosnku i zmiksuj je w blenderze. Podczas miksowania dodaj trochę syropu klonowego, białego octu i proszku chipotle i wymieszaj wszystko razem. W ten sposób powstanie sos.
Gdy skrzydełka osiągną temperaturę 175 stopni *Farenheita* (80 stopni Celsjusza), wyjmij je z wędzarni.
Wrzucić skrzydełka do sosu i wymieszać.
Przepis autorstwa: Gotowanie z ogniem Miguela