Smoked Fiesta Chicken Jalapeño Poppers

Wędzony Fiesta Chicken Papryczki Jalapeno



Traktuj się z tymi domowymi chrupiącymi wędzonymi kurczakami jalapeno poppers. Wyposażony w nadzienie z sera śmietankowego, wędzonego kurczaka i sera, wszystkie owinięte boczkiem dla lepszego smaku. Nie ma mowy, żebyś mógł się pomylić.

Ingredients

10 papryczek Jalapeño

⅔ Kubek serka śmietankowego

⅔ Szklanka startego sera Cheddar

¼ szklanki salsy

½ szklanki ugotowanej piersi z kurczaka, pokrojonej na małe kawałki

10 plastrów boczku przekrojonych na pół

Bisquettes o smaku Bradleya – hikora, klon lub pekan

Preparation

Przygotować nadzienie serowe, mieszając serek śmietankowy, ser cheddar i salsę.

Papryczki jalapeño przekrój wzdłuż na pół i oczyść ze środka, usuwając błonę i nasiona.

Napełnij paprykę masą serową i połóż na niej pokrojonego kurczaka. Owiń pół plasterka bekonu wokół papryczki jalapeño. Umieść je na stojaku do wędzenia Bradley.

Ustaw wędzarnię na 250°F, używając wybranego biszkietów drewnianych (świetnie sprawdzają się orzechy pekan, klon lub hikora).

Wędź poppersy przez 2-3 godziny lub do momentu, aż bekon się wytopi i zacznie chrupać.

Przepis autorstwa: Steve Cylka