Wędzony Fiesta Chicken Papryczki Jalapeno
Traktuj się z tymi domowymi chrupiącymi wędzonymi kurczakami jalapeno poppers. Wyposażony w nadzienie z sera śmietankowego, wędzonego kurczaka i sera, wszystkie owinięte boczkiem dla lepszego smaku. Nie ma mowy, żebyś mógł się pomylić.
Ingredients
10 papryczek Jalapeño
⅔ Kubek serka śmietankowego
⅔ Szklanka startego sera Cheddar
¼ szklanki salsy
½ szklanki ugotowanej piersi z kurczaka, pokrojonej na małe kawałki
10 plastrów boczku przekrojonych na pół
Bisquettes o smaku Bradleya – hikora, klon lub pekan
Preparation
Przygotować nadzienie serowe, mieszając serek śmietankowy, ser cheddar i salsę.
Papryczki jalapeño przekrój wzdłuż na pół i oczyść ze środka, usuwając błonę i nasiona.
Napełnij paprykę masą serową i połóż na niej pokrojonego kurczaka. Owiń pół plasterka bekonu wokół papryczki jalapeño. Umieść je na stojaku do wędzenia Bradley.
Ustaw wędzarnię na 250°F, używając wybranego biszkietów drewnianych (świetnie sprawdzają się orzechy pekan, klon lub hikora).
Wędź poppersy przez 2-3 godziny lub do momentu, aż bekon się wytopi i zacznie chrupać.
Przepis autorstwa: Steve Cylka