Meatball appetizers on a plate

Wędzony Pulpety z kurczaka Nadziewany serem z pieprzem



Prawdą jest to, że każdy lubi klopsiki. Ten przepis na klopsik tworzy świetne przekąski rozmiarowe i są idealne na imprezy lub tylne bramki. Byłyby również pyszne w kanapce z klopsikiem!

Przygotowanie zajmuje zaledwie 20 minut. Odpal palacza Bradleya i użyj specjalnych Blend Bisquettes, aby uzyskać specjalny dymny smak.

Ingredients

2 funty mielonego kurczaka

1 łyżka chili w proszku

1/2 łyżeczki soli

1 jajko

1 szklanka bułki tartej

1/3 szklanki mleka

3/4 szklanki sosu BBQ, podzielone

1 czerwona papryka, wydrążona i posiekana

150 g sera pieprzowego, pokrojonego w kostkę o grubości 1/2 cala

Bisquettes Bradley Smoker Special Blend (lub Twój wybór)

Preparation

Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranych drewnianych biszkietów.

W małej misce wymieszaj mielonego kurczaka, chili w proszku, sól, jajko, bułkę tartą, mleko, 1/4 szklanki sosu BBQ i mieloną czerwoną paprykę, aż dokładnie się połączą.

Weź małą garść mieszanki mięsnej i uformuj klopsik o wielkości około 1 1/2 cala. Kciukiem zrób małe wgłębienie na środku. W wgłębienie wcisnąć kostkę sera pieprzowego i zawinąć mięso wokół sera tak, aby było przykryte. Obiema rękami zwiń mięso tak, aby było w miarę okrągłe. Umieść klopsiki na stojakach Bradley Smoker lub połóż na stojaku matę Bradley Magic Mat przed dodaniem klopsików, aby ułatwić czyszczenie. Zrób to z pozostałym mięsem i serem.

Umieść stojaki do palenia w wędzarni Bradley. Wędź klopsiki, aż osiągną temperaturę wewnętrzną 165°F, około 2 1/2 godziny.

Posmaruj klopsiki pozostałą 1/2 szklanki sosu BBQ.

Przez Steve Cylka