Grilled chicken and grilled peppers and onions

Wędzony Chipotle Lime Fajitas Z przepisem Pico de Gallo



Idealne połączenie soczystych grillowanych piersi z kurczaka, świeżego domowego Pico de Gallo i ciepłych tortilli. Wynik? Pyszny i satysfakcjonujący obiad. I możesz mieć to za ułamek tego, co kosztowałoby to w restauracji.

Ingredients

W przypadku fajitas z limonką Chipotle:

4 Piersi z kurczaka bez kości, bez skóry

2 łyżki proszku chipotle

1 łyżka cukru

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka mielonego kminku

½ Łyżeczka mielonego cynamonu

2 limonki

Miękkie skorupki tortilli

Pico de gallo (przepis poniżej)

Inne dodatki do fajita (ser, śmietana, guacamole)

Dla Pico de Gallo:

2-3 Średnie pomidory - pokrojone w kostkę

½ Słodka cebula – pokrojona w drobną kostkę

1 papryczka Jalapeno – posiekana (opcjonalnie)

3 łyżki świeżej kolendry - posiekanej

Sok z 1 limonki

Preparation

W przypadku fajitas z limonką Chipotle:

Wymieszaj proszek chipotle, cukier, sól, kminek i cynamon, aby przyprawa nacierała się. Całość natrzyj mieszanką przypraw na piersiach z kurczaka.

Ustaw grill na średnio wysoką temperaturę.

Połóż piersi z kurczaka na grillu i piecz przez 4-5 minut z każdej strony, aż wewnętrzna temperatura mięsa osiągnie 165°C.°F.

Zdejmij mięso z grilla i wyciśnij sok z limonki na kurczaka.

Pokrój piersi z kurczaka i ułóż fajitas. Natychmiast podawaj.

Dla Pico de Gallo:

Wymieszaj wszystkie składniki razem.

Podawać z tacos, fajitas lub gałką z chipsami tortilla.