Wędzona perliczka, Kornwalijska sałatka z młodych ziemniaków i mieszanej fasoli z miętą
Deliciously soczysty Bradley wędzony perliczki i ten wspaniały fasola i Cornish nowa sałatka ziemniaczana jest epitome letni obiad.
Ingredients
(porcja dla 4)
400 g małych młodych ziemniaków z Kornwalii
Ziarno soi
Groszek
Bób
Masło
łyżka drobno posiekanej świeżej mięty
Sól morska
Preparation
Perliczka to mały ptak, ale wędzona ma tak bogaty smak, że z łatwością zaspokoiłaby 8 osób tym cudownym letnim daniem obiadowym.
Aby ułatwić/przyspieszyć palenie, przekręciłem go (rozciąłem kręgosłup od nosa pastora do końca szyi i spłaszczyłem), tak aby leżał płasko na stojaku z drutu Bradley.
Do solanki i dymu:
Najpierw przygotuj solankę, dodając 75 g soli morskiej do 25 g ciemnego cukru melasowego (jeśli chcesz, zwykłego cukru) do wystarczającej ilości wrzącej wody, aby ją rozpuścić.
Następnie dodaj schłodzoną wodę, aby uzyskać wystarczającą ilość solanki, aby ledwo przykryła ptaka.
Pozostaw na 1 godzinę, następnie dokładnie spłucz i osusz papierem kuchennym.
W międzyczasie dodaj biszkiety jabłkowe do wędzarni Bradley Smoker i ustaw temperaturę w szafce na 150°C.
Połóż perliczkę skórą do góry na drucianej kratce, przenieś do Bradley Smokey i ustaw czas na 1 godzinę.
Sprawdź, czy temperatura wewnętrzna wynosi 72°C, wyjmij i przykryj folią, aby odpoczęło.
(porcja dla 4)
Gotować 400 g małych młodych ziemniaków z Kornwalii przez 10 minut lub do miękkości, dodaj mieszankę soja, groch i bób (dostępne w postaci mrożonej w M&S) na patelnię i smaż kolejne 2 minuty.
Odcedź i dodaj dobrą kostkę masła I łyżka drobno posiekanej świeżej mięty, rzuć i dodać sól morską do smaku.
Nałóż łyżką na ogrzane talerze i posyp posypką plastry ciepłej, wędzonej perliczki.
Jabłko
Drewno
Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.
Shop Now