Bradley Sweet Smoked Guinea Fowl Salad with Horseradish Dressing

Bradley Sweet Wędzona Ptala Gwinea Sałatka z sosem chrzanowym

Sandra Tate

Muszę powiedzieć, że był to najbardziej soczyste i pachnące ptactwo gwinei, jakie kiedykolwiek próbowałem.

Ingredients

Służy 4

wędzona perliczka, połączona na 2 części udowe i 2 piersiowe

6 małych buraków, przyciętych, ugotowanych do miękkości, obranych i przekrojonych na pół

1 duże jabłko, wydrążone i pokrojone w ósemki

4 pomidory Heritage pokrojone w ósemki

1 dojrzałe awokado, pozbawione pestek, obrane i pokrojone w dużą kostkę

torebka mieszanki rzeżuchy wodnej, rukoli i liści szpinaku

do dressingu:

3 łyżki kremowego chrzanu

2 łyżeczki octu balsamicznego

szczypta cukru

3 łyżki oleju słonecznikowego

Preparation

Spatchcocking ptaka sprawia, że jest on znacznie bardziej przyjazny na grilla lub na półce, ponieważ jest spłaszczony. Gotuje się także bardziej równomiernie. Za pomocą dużego noża kuchennego odetnij kręgosłup perliczki od otworu w szyi do nosa pastora (jest to łatwiejsze, niż mogłoby się wydawać), a następnie rozsuń ptaka i naciśnij mostek, aby go złamać. Teraz natnij skórę po wewnętrznej stronie ud, tak aby nogi mogły zostać podciągnięte do pozycji kolan. Zrobione!

Solanka:

Przygotuj solankę, używając 120 g soli i 80 g brązowego cukru zmieszanych całkowicie z 1 litrem wody (użyj części gorącej do rozpuszczenia soli i cukru, a następnie dodaj resztę zimnej).

Po ostygnięciu zanurz perliczkę w solance na 40 minut, następnie opłucz i całkowicie osusz papierem kuchennym.

Ustaw wędzarnię na 110°C i dodaj do stosu dużą ilość biszkoptów z drewna jabłkowego.

Po 2 godzinach wędzenia sprawdź temperaturę wewnętrzną ptaka (szczególnie w stawach i najgrubszych częściach), jeśli wynosi 72°C, oznacza to, że jest gotowe. Jeśli tak nie jest, poczekaj kolejne 20–30 minut lub do momentu osiągnięcia żądanej temperatury wnętrza. Wyjąć, ostudzić i przechowywać w lodówce.

*Ten przepis jest odpowiedni dla początkujących

metoda

Przygotować dressing mieszając łyżką śmietanę chrzanową z cukrem i octem na gęstą pastę. Teraz dodawaj po trochu olej, ubijając łyżką, aż cały olej zostanie wchłonięty i powstanie gęsta emulsja.

Rozłóż warzywa sałatkowe na 4 talerzach i delikatnie posyp je liśćmi sałaty. Dodać wędzone kawałki perliczki i kilka kropli sosu sałatkowego. podawać z podgrzanym chrupiącym pieczywem lub ciepłą sałatką ziemniaczaną.

Jabłko
 Drewno

Bisquettes jabłkowy dla palaczy Bradley

Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.

Shop Now