Bradley Herb Sooning Solin Pierś indyka
Nowa przyprawa ziołowa Bradley jest idealna dla całej solanki z drobiu! W tym przepisie dwukrotnie wykorzystuje przyprawę ziołową w gotowaniu, aby dodać dodatkowy smak, o którym wszyscy będą rozmawiać! Wędzona pierś z indyka z solą na pewno pojawi się na twoim stole!
Ingredients
1 Pierś z indyka ze skórą
Dla solanki:
3 łyżki przyprawy ziołowej Bradley
1 Pomarańcza – przekrojona na pół
1 Jabłko - grube posiekanie
10 ziarenek pieprzu
4 łyżki brązowego cukru
4 łyżki soli morskiej
4 szklanki wody
Dla palących:
4 łyżki solonego masła
2 łyżki przyprawy ziołowej Bradley
1 ząbek czosnku - drobna kostka
Preparation
Zacznij od dodania wszystkich składników solanki do garnka i gotuj na wolnym ogniu, aż sól i cukier się rozpuszczą. Gdy to nastąpi, zdejmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Jeśli chcesz przyspieszyć, dodaj kilka kostek lodu, a to szybciej obniży temperaturę. Gdy temperatura solanki spadnie do niższej, włóż pierś z indyka do torebki z podwójnym zamkiem i zalej ją solanką. Zamknij i włóż do lodówki na 4 godziny do 24 godzin.
Po upływie czasu zalewania wyjmij pierś indyka z torebki i umyj ją, aby usunąć resztki solanki. Pozostawić na blacie na 40-50 minut, aby powróciło do temperatury pokojowej. W tym czasie wymieszaj mieszaninę masła w misce. Nałóż mieszankę masła na pierś indyka, po stronie skóry.
Rozgrzej wędzarnię Bradley do 275°F (135ºC) przy użyciu biszkoptów jabłkowych. Gdy osiągnie odpowiednią temperaturę, włóż pierś z indyka do wędzarni i gotuj przez 90 minut. Proces gotowania może zająć mniej czasu, w zależności od wielkości piersi. Solanie nieco przyspiesza czas gotowania, więc użyj termometru, aby sprawdzić temperaturę wewnętrzną. Poszukujemy 165ºF. (74ºC) na metę tutaj. Po osiągnięciu odpowiedniej temperatury wyjmij z wędzarni i pozostaw na rowkowanej desce do krojenia, aby wycisnąć cały sok. Pokrój cienko i ciesz się najbardziej soczystym ptakiem, jakiego kiedykolwiek jadłeś!
Cieszyć się!
Przepis autorstwa: Cory’ego Walby’ego