Przerobiono wędzone Turcja Pastrami Przepis
Robienie własnego wędzonego tury w domu w domu nie jest tak skomplikowane, jak mogłoby się wydawać, i jest tak satysfakcjonujące! Sprawdź, jak to się stało…
Oto wynik mojego przerobionego wędzonego przepisu na pokorki z indyka. Ta partia była dużą poprawą i wyszła znacznie lepiej niż po raz pierwszy. Przekonałem przepis i tak lepiej. Skóra była trochę twarda, ale jest tak cienka, że tak naprawdę nie jest czynnikiem. Nie będzie miał smaku waszego z indyka, ale dla mojego gustu smaki były dobrze zrównoważone. Zrobiłem dwie partie solanki, jedną partię, którą dodałem Instacure #1, aby nadać indykowi szynkę podobną do smaku.
Wskazówka: Objętość i masa wody są równe, więc waga 8 uncji lodu równa się objętości jednej szklanki wody.
UWAGA: Aby nadać Turcji Pastrami szynkę podobną do smaku, dodaj 3/8 szklanki (6 łyżek) Instacure #1. Jeśli waży, użyj 3,2 uncji (91 g). Aby uzyskać mniejszy smak szynki, możesz użyć 1,5 uncji (43 g). Dodaj lekarstwo po usunięciu mieszanki solanki z ciepła, a solanka ostygła.
Zrobiłem też ci indyka wydzielające się z bez kości wszystkie uda z całego indyka. Zastosowałem tę samą metodę opisaną powyżej, ale doprowadziłem temperaturę wewnętrzną do 160 ° F-165 ° F. Po Boning i przyprawieniu uda należy je złożyć i przytulić się do sznurka Butchera. Wykonanie Turcji Pastrami z ud jest dodatkową pracą, ale bardziej satysfakcjonującą.
Ingredients
Dwie 2,5-kilogramowe piersi z indyka bez kości ze skórą, świeże lub minimalnie przetworzone
Solanka:
1 kwarta wody (podzielona)
½ Szklanka ciasno upakowanego ciemnobrązowego cukru
½ Filiżanka soli koszernej Morton (4 uncje)
6 Ząbków czosnku grubo posiekać
1 łyżka czarnego pieprzu
1½ Łyżka przyprawy do marynowania
Zamiast przyprawy do marynowania dodaj:
1 łyżka jagód jałowca, rozgniecionych
1 łyżeczka nasion gorczycy
2 liście laurowe - pokruszone
Wystarczająca do zamarynowania do 6 funtów mięsa
Pocieranie na sucho:
¼ Szklanka ciemnobrązowego cukru
3 łyżki prażonych nasion kolendry
3 łyżki mielonych ziaren czarnego pieprzu
1 łyżka nasion gorczycy
2 łyżki słodkiej papryki
2 łyżki granulowanego czosnku
2 łyżki proszku cebulowego
2 łyżki suszonych liści tymianku
Pociera wystarczającą ilością, aby pokryć około czterech 2½ funtowe piersi z indyka.
Preparation
Aby przygotować solankę:
Umieść wszystkie składniki w niereaktywnym rondelku o pojemności 1,5 litra i dodaj pół litra wody.
Wolę używać jagód jałowca, nasion gorczycy i liści laurowych zamiast przyprawy marynowanej.
Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cała sól i cukier się rozpuszczą. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
Zdjąć z ognia i dodać zimną wodę lub lód, aby doprowadzić ilość solanki do jednej kwarty.
Przed użyciem solanki ostudzić do temperatury co najmniej 40°F. Gdy solanka ostygnie, jednolitrowa torebka z zamkiem błyskawicznym sprawdzi się, aby zalać obie piersi.
Usuń nadmiar tłuszczu z piersi; może być konieczne przycięcie części skóry. Jeśli do piersi nadal są przyczepione polędwiczki, możesz je zostawić. Lubię go zdejmować, bo zazwyczaj luzuje się podczas solenia lub wędzenia.
Włóż pierś z indyka do solanki, upewniając się, że jest całkowicie przykryta.
Przechowywać w lodówce przez 48 godzin; mniej więcej co 12 godzin zamieszaj pierś.
Wyjmij indyka z solanki i opłucz. Pamiętaj, aby wypłukać wszystkie przyprawy, które mogły przylegać do mięsa.
Umieść indyka w pojemniku, zalej zimną wodą (co najmniej 1 kwarta na funt) i pozostaw mięso do namoczenia na 30 minut; obrócić mięso po 15 minutach.
Wyjąć z wody, szybko przepłukać piersi i wytrzeć nadmiar wody ręcznikami papierowymi.
Odkrój mały kawałek, podsmaż na małej patelni i posmakuj. Jeśli indyk jest dla Ciebie zbyt słony, zmień wodę i pozostaw do namoczenia na kolejne 30 minut.
Po namoczeniu lubię umieścić zamarynowane mięso w pustym pojemniku lub plastikowej torbie i pozostawić na 24 godziny w lodówce. Ten krok jest opcjonalny; możesz nakładać maseczkę zaraz po osuszeniu piersi ręcznikami papierowymi.
Aby wykonać suchy masaż:
Połącz nasiona kolendry z ziarnami pieprzu i grubo zmiel w młynku do przypraw lub młynku do kawy.
Następnie grubo zmiel nasiona gorczycy. Do miski wsypać zmielone przyprawy, dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać.
Jako dodatkowy „kopniak” przed zmieleniem mieszanki zastąp 1 łyżkę płatków czerwonej papryki 1 łyżką ziaren czarnego pieprzu.
Nałóż obficie suchą maseczkę na wszystkie strony piersi indyka. Być może będziesz musiał ponownie wymieszać pastę podczas pracy, ponieważ ma ona tendencję do łatwego oddzielania się.
Nałóż nacieranie i wmasuj je w mięso, wciskając je dłońmi, szczególnie po stronie skóry.
Wstawić bez przykrycia do lodówki i pozostawić do wyschnięcia na noc. Nałożenie wcierania przed suszeniem na powietrzu pomaga w jego lepszym przyleganiu.
Wyjmij piersi z indyka z lodówki i pozostaw je w temperaturze pokojowej na 1–2 godziny.
Połóż piersi z indyka na wędzarni skórą do dołu i włóż do nagrzanej wędzarni Bradley w temperaturze 200°F.
Zastosuj 2 godziny dymu; Zużyłem 2 godziny jabłka. Można użyć dodatkowego dymu, ale stwierdziłem, że dwie godziny jabłka wystarczą. Jeśli chcesz dodatkowego dymu, sugeruję kolejną godzinę jabłka lub zakończ godziną klonu.
Po nałożeniu dymu podnieś temperaturę do 225°F.
Jeśli chcesz, możesz w tym momencie obrócić tace. Gotuj, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 150°F – 155°F.
Wyjmij z wędzarni i odwróć pierś skórą do góry. Luźno owiń namiot folią aluminiową i pozwól mu odpocząć.
Gdy ostygnie na tyle, że będzie można go wziąć do ręki, zawiń w folię i włóż do lodówki stroną ze skórą do góry.
Pozostawić do dojrzewania na co najmniej 2 dni. Z czasem nabiera smaku. Dodanie warstwy folii na plastik pomoże utrzymać plastik szczelnie przylegający do mięsa. Gotowe do spożycia pokrój cienkie jak mięso delikatesowe i podawaj na zimno lub na ciepło.