Smoked chicken and corn chowder

Wędzony Kurczak i kukurydza Przepis na chowder



Ten wędzony kurczak i kukurydza, z delikatnymi kawałkami kurczaka, ziemniakami i mrożoną kukurydzą, tworzą niesamowicie pocieszającą zupę. Jest tak łatwy do przygotowania, że ​​nie możesz się z tym pomylić.

Ingredients

10 szklanek wody

1 Wędzona tuszka z kurczaka

1 liść laurowy

3 ząbki czosnku

1 Mała cebula – obrana i pokrojona w kostkę

1 Czerwona papryka, wydrążona i pokrojona w kostkę

4 Średnie ziemniaki – obrane i pokrojone w kostkę

2 szklanki świeżej lub mrożonej kukurydzy

2 szklanki wędzonego mięsa z kurczaka – pokrojonego w kostkę

1 łyżeczka soli

½ łyżeczki czarnego pieprzu

¼ łyżeczki suszonego tymianku

½ łyżeczki papryki

½ łyżeczki kurkumy

1 ½ szklanki śmietanki 10%.

Preparation

W dużym holenderskim piekarniku lub garnku dodaj wodę, wędzoną tuszkę z kurczaka, liść laurowy i ząbki czosnku. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do wrzenia. Gotuj na wolnym ogniu przez około 1 ½ - 2 godziny, aby uzyskać przyjemny bulion. Odcedź bulion i wyrzuć tuszę, liść laurowy i czosnek.

Do garnka wlej 6-7 szklanek bulionu wraz z cebulą, czerwoną papryką, ziemniakami i kukurydzą.

Doprowadzić zupę ponownie do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do wrzenia. Gotuj zupę przez około 20 minut lub do momentu, aż pokrojone w kostkę ziemniaki będą miękkie.

Wymieszaj pokrojonego w kostkę wędzonego kurczaka, przyprawy i śmietanę. Gotuj zupę jeszcze przez około 15 minut.

Podawać na gorąco.