Smoked Jerk Chicken Caesar Wrap

Wędzony palant Cezar z kurczaka Przepis na opakowanie



Ten wędzony przepis na szarpnięcie kurczaka Cezar jest idealny do przekąsek, pikników lub zapakowanego lunchu. Złóż je, umieszczając w pokrojonym kurczaku i kilka łyżek sałatki w każdym opakowaniu. Rzuć i podawaj!

Ingredients

4 Cebula dymka – łącznie z zieloną częścią

2 ząbki czosnku

½-calowy kawałek imbiru – obrany

1 Papryka Scotch Bonnet - z nasionami

1 ½ łyżki oleju

1 łyżka sosu sojowego

Sok z 1 limonki

1 łyżka brązowego cukru

1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu

1 łyżeczka ziela angielskiego

½ łyżeczki cynamonu

¼ łyżeczki gałki muszkatołowej

½ łyżeczki soli

3 Pierś z kurczaka bez kości i skóry

6 szklanek posiekanej sałaty rzymskiej

1-2 pomidory, pokrojone na małe kawałki

½ Słodka cebula – pokrojona w cienkie plasterki

⅔ szklanki sosu sałatkowego Cezar

4-6 owinięć

Bisquettes o smaku Bradleya – najwyższej jakości mieszanka karaibska

Preparation

Zmiksuj razem pierwsze 13 składników na gładką masę, tworząc mieszankę marynaty z szarpnięcia.

Rozsmaruj mieszaninę marynaty z szarpnięcia na piersiach kurczaka i umieść je na ruszcie wędzarni.

Ustaw wędzarnię na 250°F, używając Premium Caribbean Blend Bisquettes.

Wędź piersi kurczaka, aż osiągną wewnętrzną temperaturę 50°F (może to zająć około 2,5–3 godzin).

Daj piersiom kurczaka odpocząć przez 10 minut. Pokrój je w ¾-calowe plasterki.

Przygotuj sałatkę, mieszając sałatę, pomidory i pokrojoną w plasterki cebulę z sosem sałatkowym.

Złóż wrapy, umieszczając w każdym plasterku kurczaka i kilka łyżek sałatki. Zwijaj i podawaj!

Przepis autorstwa: Steve Cylka