Wędzony palant Cezar z kurczaka Przepis na opakowanie
Ten wędzony przepis na szarpnięcie kurczaka Cezar jest idealny do przekąsek, pikników lub zapakowanego lunchu. Złóż je, umieszczając w pokrojonym kurczaku i kilka łyżek sałatki w każdym opakowaniu. Rzuć i podawaj!
Ingredients
4 Cebula dymka – łącznie z zieloną częścią
2 ząbki czosnku
½-calowy kawałek imbiru – obrany
1 Papryka Scotch Bonnet - z nasionami
1 ½ łyżki oleju
1 łyżka sosu sojowego
Sok z 1 limonki
1 łyżka brązowego cukru
1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
1 łyżeczka ziela angielskiego
½ łyżeczki cynamonu
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
½ łyżeczki soli
3 Pierś z kurczaka bez kości i skóry
6 szklanek posiekanej sałaty rzymskiej
1-2 pomidory, pokrojone na małe kawałki
½ Słodka cebula – pokrojona w cienkie plasterki
⅔ szklanki sosu sałatkowego Cezar
4-6 owinięć
Bisquettes o smaku Bradleya – najwyższej jakości mieszanka karaibska
Preparation
Zmiksuj razem pierwsze 13 składników na gładką masę, tworząc mieszankę marynaty z szarpnięcia.
Rozsmaruj mieszaninę marynaty z szarpnięcia na piersiach kurczaka i umieść je na ruszcie wędzarni.
Ustaw wędzarnię na 250°F, używając Premium Caribbean Blend Bisquettes.
Wędź piersi kurczaka, aż osiągną wewnętrzną temperaturę 50°F (może to zająć około 2,5–3 godzin).
Daj piersiom kurczaka odpocząć przez 10 minut. Pokrój je w ¾-calowe plasterki.
Przygotuj sałatkę, mieszając sałatę, pomidory i pokrojoną w plasterki cebulę z sosem sałatkowym.
Złóż wrapy, umieszczając w każdym plasterku kurczaka i kilka łyżek sałatki. Zwijaj i podawaj!
Przepis autorstwa: Steve Cylka