Smoked Cheesy Chicken and Salsa Quesadilla Recipe
This a a great opportunity to show your abilities as a smoker. To prepare this Smoked Cheesy Chicken and Salsa Quesadilla recipe, use some smoked chicken you have. For that extra smoky flavour try smoked cheddar cheese.
Ingredients
4 Tortille z miękkiej mąki
8 łyżek serka śmietankowego
8 łyżek salsy
2 szklanki pokrojonych w kostkę wędzonych piersi z kurczaka
2 papryczki Jalapeno – wydrążone i posiekane
¾ szklanki startego sera cheddar – dla dodatkowego wędzonego smaku spróbuj wędzonego sera cheddar
¾ szklanki startego sera Monterey Jack
Preparation
Połóż 4 miękkie skorupy tortilli na blasze z ciasteczkami.
Złóż quesadillas, umieszczając po ćwiartce każdego pozostałego składnika.
Rozsmaruj 2 łyżki serka śmietankowego na połowie każdej skorupy tortilli. Rozłóż 2 łyżki salsy na wierzchu serka śmietankowego.
Równomiernie rozłóż pozostałe składniki na salsie i serku śmietankowym.
Złóż każdą skorupę tortilli na polewy, tworząc kształt półksiężyca.
Piec w piekarniku nagrzanym na 100°C przez około 10 minut lub do momentu, aż skorupa tortilli zacznie się rumienić/kruszyć, a ser się roztopi.
Przepis autorstwa: Steve Cylka