Smoked Cheesy Chicken and Salsa Quesadilla

Smoked Cheesy Chicken and Salsa Quesadilla Recipe



This a a great opportunity to show your abilities as a smoker. To prepare this Smoked Cheesy Chicken and Salsa Quesadilla recipe, use some smoked chicken you have. For that extra smoky flavour try smoked cheddar cheese.

Ingredients

4 Tortille z miękkiej mąki

8 łyżek serka śmietankowego

8 łyżek salsy

2 szklanki pokrojonych w kostkę wędzonych piersi z kurczaka

2 papryczki Jalapeno – wydrążone i posiekane

¾ szklanki startego sera cheddar – dla dodatkowego wędzonego smaku spróbuj wędzonego sera cheddar

¾ szklanki startego sera Monterey Jack

Preparation

Połóż 4 miękkie skorupy tortilli na blasze z ciasteczkami.

Złóż quesadillas, umieszczając po ćwiartce każdego pozostałego składnika.

Rozsmaruj 2 łyżki serka śmietankowego na połowie każdej skorupy tortilli. Rozłóż 2 łyżki salsy na wierzchu serka śmietankowego.

Równomiernie rozłóż pozostałe składniki na salsie i serku śmietankowym.

Złóż każdą skorupę tortilli na polewy, tworząc kształt półksiężyca.

Piec w piekarniku nagrzanym na 100°C przez około 10 minut lub do momentu, aż skorupa tortilli zacznie się rumienić/kruszyć, a ser się roztopi.

Przepis autorstwa: Steve Cylka