Smoked Creamy Jalapeno Chicken Recipe

Wędzony kremowy Jalapeno Chicken Przepis



Ten wypchany kurczak daje słodkie nuty grillowania, kandyzowanych jalapenos i śmietanowego miodu. Ten kurczak jest wędzony masłem za pomocą żeliwa.

Ingredients

3 piersi z kurczaka bez kości

1/2 szklanki meksykańskiego sera Four

½ bloku serka śmietankowego (temperatura pokojowa)

2 łyżki kremowego miodu jalapeno

Pół słoika kandyzowanych papryczek jalapenos

¼ szklanki sosu BBQ

4 łyżki masło

Przyprawa:

1 łyżka. wędzona papryka

1 łyżeczka. chili w proszku

1 łyżeczka. pieprz cayenne

Jedna szczypta rozdrobnionej soli morskiej

Jedna szczypta zmielonej mieszanki ziaren pieprzu

1 łyżeczka. proszek cebulowy

1 łyżeczka. czosnek w proszku

1 łyżeczka. mielony biały pieprz

Używając pustego pojemnika na przyprawy, dodaj powyższe składniki do jednego pojemnika i wymieszaj. Będzie to przyprawa, której użyjesz do przyprawienia wnętrza piersi kurczaka.

Ustawienia palacza:

Drewno: hikora

Temperatura: 226 F

Zegar dymu: 2 godziny

Timer: 2 godziny

Preparation

Włącz wędzarnię i ustaw wędzarnię na wymienione ustawienia.

Każdą pierś z kurczaka przekrój na pół (poziomo). W ten sposób możesz nafaszerować każdą pierś kurczaka.

Podziel ½ bloku serka śmietankowego na trzy części i równomiernie rozprowadź. Na wierzch każdego kremowego serka połóż około 1/3 meksykańskiego sera Four i kandyzowane papryczki jalapeno.

Używając mieszanki przypraw, posypujemy każdą pierś kurczaka serkiem śmietankowym/czterema serami.

Połóż górną część piersi kurczaka na mieszaninie serka śmietankowego i za pomocą sznurka do pieczenia zawiąż dwa pasma wokół kurczaka, aby zapobiec jego rozpadnięciu.

Dopraw każdego kurczaka świeżo pokruszoną mieszanką soli i pieprzu.

Włóż do wędzarni i ustaw timer na 60 minut.

Wyciągnij kurczaka z wędzarni i włóż go na żeliwną patelnię. Dzięki temu kurczak zachowa wilgoć w mięsie i doda mu więcej smaku. Wyciągając mięso, zwiększ temperaturę do 320 F. Wzrost temperatury wynika z tego, że dodanie żelaznej patelni do wędzarni P10 wymaga więcej ciepła do ugotowania kurczaka na patelni wewnątrz wędzarni.

Umieszczając kurczaka na patelni; natrzyj kurczaka kremem z miodem jalapeno. Dodaj ¼ szklanki sosu BBQ, 4 łyżki masła na patelnię i włóż z powrotem do wędzarni, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 55°C.

Cieszyć się!

Przepis wg Moody smakosz Tulsa