Wędzony kremowy Jalapeno Chicken Przepis
Ten wypchany kurczak daje słodkie nuty grillowania, kandyzowanych jalapenos i śmietanowego miodu. Ten kurczak jest wędzony masłem za pomocą żeliwa.
Ingredients
3 piersi z kurczaka bez kości
1/2 szklanki meksykańskiego sera Four
½ bloku serka śmietankowego (temperatura pokojowa)
2 łyżki kremowego miodu jalapeno
Pół słoika kandyzowanych papryczek jalapenos
¼ szklanki sosu BBQ
4 łyżki masło
Przyprawa:
1 łyżka. wędzona papryka
1 łyżeczka. chili w proszku
1 łyżeczka. pieprz cayenne
Jedna szczypta rozdrobnionej soli morskiej
Jedna szczypta zmielonej mieszanki ziaren pieprzu
1 łyżeczka. proszek cebulowy
1 łyżeczka. czosnek w proszku
1 łyżeczka. mielony biały pieprz
Używając pustego pojemnika na przyprawy, dodaj powyższe składniki do jednego pojemnika i wymieszaj. Będzie to przyprawa, której użyjesz do przyprawienia wnętrza piersi kurczaka.
Ustawienia palacza:
Drewno: hikora
Temperatura: 226 F
Zegar dymu: 2 godziny
Timer: 2 godziny
Preparation
Włącz wędzarnię i ustaw wędzarnię na wymienione ustawienia.
Każdą pierś z kurczaka przekrój na pół (poziomo). W ten sposób możesz nafaszerować każdą pierś kurczaka.
Podziel ½ bloku serka śmietankowego na trzy części i równomiernie rozprowadź. Na wierzch każdego kremowego serka połóż około 1/3 meksykańskiego sera Four i kandyzowane papryczki jalapeno.
Używając mieszanki przypraw, posypujemy każdą pierś kurczaka serkiem śmietankowym/czterema serami.
Połóż górną część piersi kurczaka na mieszaninie serka śmietankowego i za pomocą sznurka do pieczenia zawiąż dwa pasma wokół kurczaka, aby zapobiec jego rozpadnięciu.
Dopraw każdego kurczaka świeżo pokruszoną mieszanką soli i pieprzu.
Włóż do wędzarni i ustaw timer na 60 minut.
Wyciągnij kurczaka z wędzarni i włóż go na żeliwną patelnię. Dzięki temu kurczak zachowa wilgoć w mięsie i doda mu więcej smaku. Wyciągając mięso, zwiększ temperaturę do 320 F. Wzrost temperatury wynika z tego, że dodanie żelaznej patelni do wędzarni P10 wymaga więcej ciepła do ugotowania kurczaka na patelni wewnątrz wędzarni.
Umieszczając kurczaka na patelni; natrzyj kurczaka kremem z miodem jalapeno. Dodaj ¼ szklanki sosu BBQ, 4 łyżki masła na patelnię i włóż z powrotem do wędzarni, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 55°C.
Cieszyć się!
Przepis wg Moody smakosz Tulsa