Smoked Chicken Ballotine Stuffed with Couscous Recipe

Wędzony Ballotine z kurczaka Nadziewane przepisem kuskusowym



Aby przygotować ten wędzony ballotine z kurczakiem nadziewanym kuskusem, będziesz musiał oddzielić kurczaka. Może to wydawać się trochę trudne, ale tak naprawdę jest to dość proste.

Namoczyłem chipsy z drewna klonowego w alkoholu do zanurzania grzybów i uzupełniłem wodą, ponieważ byłem zainteresowany, aby sprawdzić, czy to wpłynęło na drewno. Ale możesz użyć swoich zwykłych Bradley Bisquettes.

Użyłem BBQ Kettle, ponieważ chciałem, aby wyższa temperatura chrupiąca skórę. Jeśli wolisz, użyj piekarnika kuchennego, aby go zakończyć.

Ingredients

1 duży kurczak

1 szklanka suszonego kuskusu

1 pęczek dymki (lub szalotki)

Suszone dzikie grzyby

Żółta papryka

2 ząbki czosnku

2 łodygi selera

Sól morska

Pieprz

Preparation

Odkostnij kurczaka poprzedniego wieczoru.

Z tuszy i przyciętych kawałków zrobić bulion, dodając do bulionu liść laurowy, cebulę, czosnek i seler. Pozostaw bulion w lodówce na noc i usuń wytopiony tłuszcz z kurczaka do późniejszego wykorzystania.

Następnego dnia weź suszone grzyby leśne i namocz je w wodzie, aby je rozpuścić. Zachowaj nasączony alkohol.

Podgrzej szklankę bulionu z kurczaka przygotowanego dzień wcześniej wraz z tuszką. Gdy się zagotuje, wymieszaj z szklanką suszonego kuskusu, dodaj kroplę tłuszczu z kurczaka, wymieszaj i odstaw do wystygnięcia pod przykryciem.

Następnie podsmaż cebulę dymkę, żółtą paprykę, seler, czosnek i drobno posiekane grzyby.

W międzyczasie namocz trochę kawałków drewna klonowego w wywarze z moczenia grzybów i uzupełnij wodą.
Do podsmażonych warzyw i grzybów dodać kuskus, doprawić solą i pieprzem do smaku.

Następnie kurczaka posolono w środku, nadziewano, wiązano, smarowano pozostałym tłuszczem z kurczaka, dodając odrobinę soli na zewnątrz, następnie wrzucano do kotła BBQ na godzinę, wędzono i gotowano, aż osiągnął odpowiednią temperaturę.
Użyłem czajnika do grillowania, ponieważ chciałem wyższej temperatury, aby skórka była chrupiąca.