Smoked Country Chicken Recipe

Wędzony Kurczak wiejski Przepis



Kurczak wiejski idzie cudownie z tłuczonymi lub francuskimi smażonymi ziemniakami, sałatkowatym i groszkiem.

Spróbuj palić mieszankę cebuli i grzybów w ciągu ostatniej godziny z kurczakiem, aby uzyskać ładne dodatkowe danie. Lub powoli podsmażu wędzone cebulę i grzyby, aż będą półprzezroczyste i delikatne. Dodaj mąkę i bulion z kurczaka, aby uzyskać świetny sos.

Ingredients

Jeden kurczak o masie od 1 do 1,5 kg (2 do 3 funtów) w ćwiartkach

Marynata:

500 ml (2 c) octu jabłkowego

250 ml (1 c) oleju sałatkowego

5 ml (1 łyżeczka) białego pieprzu

5 ml (1 łyżeczka) soli

15 ml (1 łyżka stołowa) mieszanki przypraw

15 ml (1 łyżka) sproszkowanego czosnku

1 jajko

Preparation

W średniej wielkości misce wymieszaj składniki marynaty.

Ułóż kurczaka w płytkim naczyniu do pieczenia i zalej marynatą.

Przykryj i wstaw do lodówki na noc, od czasu do czasu obracając kawałki kurczaka.

Metoda palenia:

Używając biszkietów o smaku jabłkowym, rozgrzej wędzarnię Bradley do około 100°C (220°F).

Wyjmij kurczaka z marynaty i umieść go na kratkach w wędzarni.

Upewnij się, że używasz termometru do mięsa, wędzonego kurczaka na gorąco w temperaturze od 100°C do 120°C (220°F do 250°F), aż kurczak będzie dokładnie ugotowany, czyli około 2 do 3 godzin.