Wędzony Kurczak wiejski Przepis
Kurczak wiejski idzie cudownie z tłuczonymi lub francuskimi smażonymi ziemniakami, sałatkowatym i groszkiem.
Spróbuj palić mieszankę cebuli i grzybów w ciągu ostatniej godziny z kurczakiem, aby uzyskać ładne dodatkowe danie. Lub powoli podsmażu wędzone cebulę i grzyby, aż będą półprzezroczyste i delikatne. Dodaj mąkę i bulion z kurczaka, aby uzyskać świetny sos.
Ingredients
Jeden kurczak o masie od 1 do 1,5 kg (2 do 3 funtów) w ćwiartkach
Marynata:
500 ml (2 c) octu jabłkowego
250 ml (1 c) oleju sałatkowego
5 ml (1 łyżeczka) białego pieprzu
5 ml (1 łyżeczka) soli
15 ml (1 łyżka stołowa) mieszanki przypraw
15 ml (1 łyżka) sproszkowanego czosnku
1 jajko
Preparation
W średniej wielkości misce wymieszaj składniki marynaty.
Ułóż kurczaka w płytkim naczyniu do pieczenia i zalej marynatą.
Przykryj i wstaw do lodówki na noc, od czasu do czasu obracając kawałki kurczaka.
Metoda palenia:
Używając biszkietów o smaku jabłkowym, rozgrzej wędzarnię Bradley do około 100°C (220°F).
Wyjmij kurczaka z marynaty i umieść go na kratkach w wędzarni.
Upewnij się, że używasz termometru do mięsa, wędzonego kurczaka na gorąco w temperaturze od 100°C do 120°C (220°F do 250°F), aż kurczak będzie dokładnie ugotowany, czyli około 2 do 3 godzin.