Wędzona solanka Kurczak Przepis
Ten bardzo łatwy wędzony kurczak solanki sprawi, że zastanawiasz się, dlaczego nigdy wcześniej tego nie zrobiłeś! Ten pyszny, soczysty, opłacalny przepis na wędzone kurczak solanki sprawi, że będziesz chciał więcej!
Ingredients
Solanka z kurczaka cytrynowo-ziołowa:
4 cytryny – pokrojone w plasterki
1½ Sól koszerna
6 gałązek świeżej pietruszki
6 gałązek świeżego tymianku
4 gałązki świeżego rozmarynu
4 liście laurowe
Pocieranie na sucho:
3 łyżki słodkiej papryki
2 łyżki granulowanego czosnku
2 łyżki proszku cebulowego
1 łyżka suchego oregano
1 łyżka suszonego tymianku
1 łyżka suszonej pietruszki
1 łyżka soli koszernej
1 łyżka czarnego pieprzu
3 Całe kurczaki
Preparation
Weź ogromną miskę (miskę, w której zmieści się 1 litr wody), dodaj wodę, 4 pokrojone w plasterki cytryny, sól koszerną, gałązki pietruszki, świeże gałązki tymianku, liście laurowe i świeże gałązki rozmarynu i wymieszaj wszystkie składniki.
Weź kolejną miskę (najlepiej 22 litry), napełnij ją solanką i wrzuć całe trzy kurczaki do miski z solanką.
Po około godzinie marynowania kurczaka w wodzie wyjmij go i połóż na bibule do wyschnięcia. Ostrożnie dotknij kurczaków bibułką i zawiąż dolną część udek kurczaka liną lub nitką.
Połóż trzy kurczaki na stojaku i włóż je do wędzarni Bradley. Ustaw temperaturę na 350°F (177°C) przez 25-30 minut. Gdy kurczak nabierze złotobrązowego koloru, wiesz, że jest gotowy!
Przepis autorstwa: Łowca Grilli - Max