Wędzony na południowy zachód Spłaszczony kurczak Przepis
Ten przepis zawiera całe krój kurczaka, który leży płasko na palacza. W ten sposób przyprawy i dym mogą nasycić całego kurczaka. Użyj bisquettów kminku chili premium, aby dodać interesującą warstwę smaku.
Ingredients
1 Cały kurczak
1 łyżka chili w proszku
2 łyżeczki papryki
1 łyżeczka czosnku w proszku
1 łyżeczka proszku cebulowego
1 łyżeczka suszonego oregano
½ łyżeczki kminku
½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
½ łyżeczki pieprzu cayenne
1 łyżeczka soli
1 ½ łyżki białego cukru
Bisquettes o smaku Bradley – Premium Chili Cumin
Preparation
Za pomocą nożyczek kuchennych natnij wzdłuż kręgosłupa kurczaka po obu stronach.
Usuń kręgosłup i wyrzuć. Otwórz kurczaka i pokrój go w chrząstkę i kość znajdujące się pomiędzy piersiami. Odwróć pierś kurczaka stroną do góry. Naciśnij, aby spłaszczyć.
Przygotuj przyprawę, mieszając pozostałe składniki w małej misce. Natrzyj przyprawą całego kurczaka, łącznie z wewnętrzną jamą ptaka.
Ustaw wędzarnię na 275°F, używając biszkietów Premium Chili Cumin lub innego wybranego smaku biszkietów.
Połóż kurczaka skórą do góry na stojaku wędzarniczym i rozłóż go tak, aby leżał płasko na ruszcie. Wędzić kurczaka przez około 3 godziny lub do momentu, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 50°F.
Wyjmij kurczaka z wędzarni i odstaw go na 10 minut przed podaniem.
Przepis autorstwa: Steve Cylka