Smoked Southwest Flattened Chicken

Wędzony na południowy zachód Spłaszczony kurczak Przepis



Ten przepis zawiera całe krój kurczaka, który leży płasko na palacza. W ten sposób przyprawy i dym mogą nasycić całego kurczaka. Użyj bisquettów kminku chili premium, aby dodać interesującą warstwę smaku.

Ingredients

1 Cały kurczak

1 łyżka chili w proszku

2 łyżeczki papryki

1 łyżeczka czosnku w proszku

1 łyżeczka proszku cebulowego

1 łyżeczka suszonego oregano

½ łyżeczki kminku

½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

½ łyżeczki pieprzu cayenne

1 łyżeczka soli

1 ½ łyżki białego cukru

Bisquettes o smaku Bradley – Premium Chili Cumin

Preparation

Za pomocą nożyczek kuchennych natnij wzdłuż kręgosłupa kurczaka po obu stronach.

Usuń kręgosłup i wyrzuć. Otwórz kurczaka i pokrój go w chrząstkę i kość znajdujące się pomiędzy piersiami. Odwróć pierś kurczaka stroną do góry. Naciśnij, aby spłaszczyć.

Przygotuj przyprawę, mieszając pozostałe składniki w małej misce. Natrzyj przyprawą całego kurczaka, łącznie z wewnętrzną jamą ptaka.

Ustaw wędzarnię na 275°F, używając biszkietów Premium Chili Cumin lub innego wybranego smaku biszkietów.

Połóż kurczaka skórą do góry na stojaku wędzarniczym i rozłóż go tak, aby leżał płasko na ruszcie. Wędzić kurczaka przez około 3 godziny lub do momentu, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 50°F.

Wyjmij kurczaka z wędzarni i odstaw go na 10 minut przed podaniem.

Przepis autorstwa: Steve Cylka