Smokey Kurczak Przepis na sery psów
Hot dogi kupione w sklepie spożywczym lub twój ulubiony rzeźnik jest fajny, ale nie ma nic lepszego niż tworzenie własnych. Teraz nie proszę, abyś zdobył młynek do mięsa i zarośla kiełbasy, ponieważ to dużo pracy. A czasem po prostu nie mamy na to czasu. Te hot dogi są wytwarzane z bez kości, bez skóry piersi z całego kurczaka i mielonego kurczaka. Postępuj zgodnie z metodą i stwórz całkiem niesamowite i pyszne hot dogi.
Ingredients
6 piersi z kurczaka, bez kości, bez skóry (po 4 uncje każda)
12 uncji mielonego kurczaka
8 uncji udek z kurczaka bez kości i skóry, grubo posiekanych
Plastikowe opakowanie
Nieprzywierający spray do gotowania
1 butelka z rozpylaczem
1 szklanka whisky Tennessee
2 szklanki soku jabłkowego
1 łyżka świeżych ziół (szałwia, tymianek, pietruszka), posiekanych
1 łyżeczka musztardy Dijon
3 łyżki chrupiącej smażonej cebuli
2 Posiekane zielone cebule
2 ząbki posiekanego czosnku
6 sznurków sera mozzarella
Sól koszerna i świeżo zmielony pieprz do smaku
Posyp słynną na całym świecie przyprawą Ted's BBQ Bone Dust™ BBQ
½ szklanki słynnego na całym świecie lepkiego kurczaka Crazy Canuck Ted's BBQ
Sos żeberkowy lub Twój ulubiony sos BBQ w stylu gourmet
1 uncja whisky Tennessee
2 łyżki masła jabłkowego
Preparation
Temperatura wędzarni Bradley: 240°F
Whisky i sok jabłkowy wlej do zamgławiającej butelki i odstaw. Użyjesz tego do zamgławiania kurczaków, aby były wilgotne podczas palenia w wędzarni.
Za pomocą ostrego noża przetnij pierś kurczaka, przecinając ją przez środek do około ¾ długości. Rozłóż motylkową pierś z kurczaka i rozłóż ją.
Umieścić pomiędzy dwoma arkuszami folii plastikowej i za pomocą płaskiej powierzchni tłuczka do mięsa rozbić pierś kurczaka na prostokątny kształt o średnicy ok. ¼ o grubości cala. Powtórz z pozostałymi piersiami z kurczaka. Odłożyć na bok.
W misce wymieszaj mielonego kurczaka, posiekane mięso z udek kurczaka, musztardę, chrupiącą smażoną cebulę, zieloną cebulę, czosnek i zioła. Dopraw do smaku solą koszerną i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Połóż kwadrat plastikowej folii o wymiarach 12 x 12 cali na płaskiej powierzchni roboczej.
Połóż pierś kurczaka na folii, rozkładając ją tak, aby przypominała kwadrat lub prostokąt, jak to możliwe.
Jak je palić:
Weź ¼ mieszanki zmielonego kurczaka i umieść ją wzdłuż najdłuższej krawędzi, upewniając się, że jest równomiernie rozłożona. Połóż sznurek sera na wierzchu mieszanki z mielonym kurczakiem.
Zaczynając od brzegu, na którym na piersi znajduje się mieszanka zmielonego kurczaka, zwiń pierś w kształt kiełbasy, szczelnie owijając ją folią spożywczą.
Mocno skręć końce, aby zagęścić kurczaka. Kurczak powinien mieć około 6 cali długości i 1 ½ – 2 cale średnicy. Powtórz tę czynność z pozostałymi piersiami z kurczaka i mielonym kurczakiem.
Wstawić do lodówki na 1 godzinę aby odpoczęło i schłodziło.
Dopraw kurczaka z przyprawą Bone Dust™ BBQ. Umieść kurczaki w rzędzie na środkowej półce wędzarni Bradley.
Wędzić kurczaki przez około 2 godziny, od czasu do czasu spryskując mgiełką whisky/soku jabłkowego, aż do całkowitego ugotowania, a środek sera mozzarella będzie ciepły i lepki, temperatura wewnętrzna powinna wynosić 160°F.
W międzyczasie wymieszaj sos BBQ z masłem jabłkowym i whisky. Posmaruj psy mieszanką sosu BBQ z whisky i jabłkiem.
Podawaj natychmiast na tostowych bułeczkach z ulubionymi przyprawami do hot dogów.