alt="Chicken cheese dogs"

Smokey Kurczak Przepis na sery psów



Hot dogi kupione w sklepie spożywczym lub twój ulubiony rzeźnik jest fajny, ale nie ma nic lepszego niż tworzenie własnych. Teraz nie proszę, abyś zdobył młynek do mięsa i zarośla kiełbasy, ponieważ to dużo pracy. A czasem po prostu nie mamy na to czasu. Te hot dogi są wytwarzane z bez kości, bez skóry piersi z całego kurczaka i mielonego kurczaka. Postępuj zgodnie z metodą i stwórz całkiem niesamowite i pyszne hot dogi.

Ingredients

6 piersi z kurczaka, bez kości, bez skóry (po 4 uncje każda)

12 uncji mielonego kurczaka

8 uncji udek z kurczaka bez kości i skóry, grubo posiekanych

Plastikowe opakowanie

Nieprzywierający spray do gotowania

1 butelka z rozpylaczem

1 szklanka whisky Tennessee

2 szklanki soku jabłkowego

1 łyżka świeżych ziół (szałwia, tymianek, pietruszka), posiekanych

1 łyżeczka musztardy Dijon

3 łyżki chrupiącej smażonej cebuli

2 Posiekane zielone cebule

2 ząbki posiekanego czosnku

6 sznurków sera mozzarella

Sól koszerna i świeżo zmielony pieprz do smaku

Posyp słynną na całym świecie przyprawą Ted's BBQ Bone Dust™ BBQ

½ szklanki słynnego na całym świecie lepkiego kurczaka Crazy Canuck Ted's BBQ

Sos żeberkowy lub Twój ulubiony sos BBQ w stylu gourmet

1 uncja whisky Tennessee

2 łyżki masła jabłkowego

Preparation

Temperatura wędzarni Bradley: 240°F

Whisky i sok jabłkowy wlej do zamgławiającej butelki i odstaw. Użyjesz tego do zamgławiania kurczaków, aby były wilgotne podczas palenia w wędzarni.

Za pomocą ostrego noża przetnij pierś kurczaka, przecinając ją przez środek do około ¾ długości. Rozłóż motylkową pierś z kurczaka i rozłóż ją.

Umieścić pomiędzy dwoma arkuszami folii plastikowej i za pomocą płaskiej powierzchni tłuczka do mięsa rozbić pierś kurczaka na prostokątny kształt o średnicy ok. ¼ o grubości cala. Powtórz z pozostałymi piersiami z kurczaka. Odłożyć na bok.

W misce wymieszaj mielonego kurczaka, posiekane mięso z udek kurczaka, musztardę, chrupiącą smażoną cebulę, zieloną cebulę, czosnek i zioła. Dopraw do smaku solą koszerną i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Połóż kwadrat plastikowej folii o wymiarach 12 x 12 cali na płaskiej powierzchni roboczej.

Połóż pierś kurczaka na folii, rozkładając ją tak, aby przypominała kwadrat lub prostokąt, jak to możliwe.

Jak je palić:

Weź ¼ mieszanki zmielonego kurczaka i umieść ją wzdłuż najdłuższej krawędzi, upewniając się, że jest równomiernie rozłożona. Połóż sznurek sera na wierzchu mieszanki z mielonym kurczakiem.

Zaczynając od brzegu, na którym na piersi znajduje się mieszanka zmielonego kurczaka, zwiń pierś w kształt kiełbasy, szczelnie owijając ją folią spożywczą.

Mocno skręć końce, aby zagęścić kurczaka. Kurczak powinien mieć około 6 cali długości i 1 ½ – 2 cale średnicy. Powtórz tę czynność z pozostałymi piersiami z kurczaka i mielonym kurczakiem.

Wstawić do lodówki na 1 godzinę aby odpoczęło i schłodziło.

Dopraw kurczaka z przyprawą Bone Dust™ BBQ. Umieść kurczaki w rzędzie na środkowej półce wędzarni Bradley.

Wędzić kurczaki przez około 2 godziny, od czasu do czasu spryskując mgiełką whisky/soku jabłkowego, aż do całkowitego ugotowania, a środek sera mozzarella będzie ciepły i lepki, temperatura wewnętrzna powinna wynosić 160°F.

W międzyczasie wymieszaj sos BBQ z masłem jabłkowym i whisky. Posmaruj psy mieszanką sosu BBQ z whisky i jabłkiem.

Podawaj natychmiast na tostowych bułeczkach z ulubionymi przyprawami do hot dogów.