Smoked Chicken Recipe and Side Fruit Salad

Wędzony Kurczak Przepis i boczne sałatki owocowe



Wypróbuj nasz pyszny wędzony kurczak w połączeniu z orzeźwiającym akcentem sałatkowym, aby uzyskać satysfakcjonujący i aromatywny posiłek.

Ingredients

4 Piersi z kurczaka bez kości/skórki

Zieloni do prezentacji

Pocierać:

15 ml (1 łyżka stołowa) curry w proszku

3 ml (½ łyżeczki) kminku, kolendry i soli

Sałatka:

250 ml (1 c) posiekanej czerwonej cebuli

90 ml (⅓ c) płatków kokosowych

90 ml (⅓ c) żółtych rodzynek

250 ml (1 c) czerwonych lub zielonych winogron bez pestek

125 ml (½ szklanki) majonezu

125 ml (½ szklanki) jogurtu naturalnego

30 ml (2 łyżki) płynnego miodu

8 ml (½ łyżki) świeżego soku z cytryny

22 ml (1½ łyżki) curry w proszku

60 ml (¼ c) pokrojonych migdałów

Preparation

Składniki na nacieranie wymieszać i natrzeć nimi piersi kurczaka.

Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej dwie godziny.

Wyjmij piersi z kurczaka z lodówki i odstaw na około 30 minut.

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury od 105°C do 120°C (220°F do 250°F).

Wędź/ugotuj piersi kurczaka przy użyciu biszkietów o smaku orzecha pekan, aż będą gotowe przez około 1 do 1-1/2 godziny, sprawdzając termometr do mięsa.

Służyć:

Kurczaka pokroić na kawałki wielkości kęsa i umieścić w dużej misce z cebulą, kokosem i rodzynkami.

W małej misce wymieszaj majonez, jogurt, miód, sok z cytryny i curry.

Dodaj mieszaninę sosu do kurczaka i wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.

Tuż przed podaniem do sałatki dodaj winogrona i migdały. Podawać na łóżku z zieleniną.