Wędzony Kurczak i mędrzec Przepis na kiełbasę
Ten wędzony przepis na kiełbasę z kurczaka i szałwia wykorzystuje tylko szałwię, allspice, sól i pieprz wraz z mielonym mięsem z kurczaka. Jest idealny dla palacza i jest doskonałą kiełbasą śniadaniową.
Ingredients
2 funty mielona pierś z kurczaka
1 Małe jabłko, posiekane
¼ szklanki świeżej szałwii, drobno posiekanej
¼ łyżeczki mielonego ziela angielskiego
2 łyżeczki soli
½ łyżeczki czarnego pieprzu
Obudowa wieprzowa
Bisquettes o smaku Bradley – Premium szałwia lub jabłko
Preparation
Połączyć ze sobą mielonego kurczaka i wszystkie przyprawy.
Namoczyć osłonki wieprzowe w zimnej, słodkiej wodzie na 30 minut.
Przepłukać obudowę wodą.
Wypełnij obudowę i odkręć ogniwa.
Rozgrzej wędzarnię do 225-250°F.
Zawieś kiełbaski i wędź w Bisquettes Premium Sage (lub Bisquettes o smaku jabłkowym), aż osiągnięta zostanie wewnętrzna temperatura 50°F.
Przepis: Lena Clayton