chicken sausages on rack

Wędzony Kurczak i mędrzec Przepis na kiełbasę



Ten wędzony przepis na kiełbasę z kurczaka i szałwia wykorzystuje tylko szałwię, allspice, sól i pieprz wraz z mielonym mięsem z kurczaka. Jest idealny dla palacza i jest doskonałą kiełbasą śniadaniową.

Ingredients

2 funty mielona pierś z kurczaka

1 Małe jabłko, posiekane

¼ szklanki świeżej szałwii, drobno posiekanej

¼ łyżeczki mielonego ziela angielskiego

2 łyżeczki soli

½ łyżeczki czarnego pieprzu

Obudowa wieprzowa

Bisquettes o smaku Bradley – Premium szałwia lub jabłko

Preparation

Połączyć ze sobą mielonego kurczaka i wszystkie przyprawy.

Namoczyć osłonki wieprzowe w zimnej, słodkiej wodzie na 30 minut.

Przepłukać obudowę wodą.

Wypełnij obudowę i odkręć ogniwa.

Rozgrzej wędzarnię do 225-250°F.

Zawieś kiełbaski i wędź w Bisquettes Premium Sage (lub Bisquettes o smaku jabłkowym), aż osiągnięta zostanie wewnętrzna temperatura 50°F.

Przepis: Lena Clayton