Wędzone Kurczak Przepis na grzyby Portabello
Doświadcz pikantnej rozkoszy z naszym wędzonym przepisem grzybów z kurczaka i portobello.
Ingredients
4 połówki piersi kurczaka bez kości/skórki
2 grzyby Portabello
30 ml (2 łyżki) oliwy z oliwek
10 ml (2 łyżeczki) sproszkowanego czosnku, sproszkowanej cebuli, suszonej bazylii
1 Ml (¼ łyżeczki) mielonego czarnego pieprzu
Preparation
Piersi z kurczaka i grzyby posmaruj oliwą z oliwek.
Wymieszaj proszek czosnkowy, proszek cebulowy, suszoną bazylię i czarny pieprz i posyp piersi kurczaka.
Metoda palenia:
Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury od 105°C do 120°C (220°F do 250°F).
Umieścić piersi z kurczaka na stojakach wędzarniczych i wędzić/gotować biszkoptami o smaku orzecha pekan przez około 40 minut.
Umieść grzyby w wędzarni razem z kurczakiem i wędź/gotuj przez dodatkowe 40 do 60 minut, upewniając się, że piersi kurczaka są ugotowane.
Służyć:
Smaż posiekaną, średniej wielkości cukinię w 15 ml (1 łyżka stołowa) oliwy z oliwek przez około 5 minut.
Dodać 2 lub 3 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku, 6 przekrojonych na połówki pomidorków koktajlowych, 125 ml (½ szklanki) posiekanej cebuli, 60 ml (¼ szklanki) posiekanej świeżej bazylii i smażyć kolejne 3 minuty.
Podawać z kurczakiem, pokrojonymi w plasterki grzybami i posypać świeżo startym parmezanem.