Smoked Thanksgiving Turkey Recipe

Wędzony Turcja Święta Dziękczynienia Przepis



Dodaj nowy zwrot akcji do Święta Dziękczynienia z naszym wędzonym przepisem na indyka! Ten przepyszny ptak jest powolny do soczystej, dymnej doskonałości, co skutkuje centralnym elementem na Święto Dziękczynienia, który z pewnością zrobi wrażenie na gościach.

Ingredients

Mały indyk będzie najlepszy, więc wybierz jednego o masie od 4 do 5 kg (8 do 10 funtów)

65 ml (¼ c) brązowego cukru, sól niejodowana, śmietankowe sherry

5 ml (1 łyżeczka) sproszkowanego czosnku, sproszkowanej cebuli, papryki, tymianku, szałwii, rozmarynu, skórki cytrynowej i/lub pieprzu do indywidualnego smaku

Preparation

Wymieszaj brązowy cukier, sól i rozmaryn i dodaj śmietankowe sherry, aby uzyskać cienką pastę.

Posmaruj pastą pomiędzy mięsem a skórą i na wierzchu skóry.

Doprawić do smaku innymi ziołami.

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury około 100°C (220°F).

Używając biszkietów o smaku pekan, wędz i gotuj indyka przez 2 do 4 godzin, w zależności od tego, jak mocny smak dymu chcesz uzyskać.

Posmaruj indyka sokiem z wnętrza jamy i kontynuuj gotowanie ptaka, polewając co godzinę przez kolejne 2 do 4 godzin, aż termometr do mięsa wskaże 75°C (165°F).

Służyć:

Pokrój indyka i podawaj jako część tradycyjnej uczty na Święto Dziękczynienia z farszem, sosem, chutneyem żurawinowym, ziemniakami, brukselką i batatami. Wędzona dynia żołędziowa Bradleya również będzie dobrze pasować do tego menu. I nie zapomnij o ciastach z jabłkami i dynią!