Wędził Herbed Kiełbaski z indyka Przepis
Te wędzone kiełbaski z indyka z herbeda są zdrową alternatywą dla kiełbas wieprzowych. Turcja jest niższa niż wieprzowina, ale może być tak aromatyczna. Wszystko, co musisz zrobić, to połączyć mielony indyk z mieszanką przypraw i palić kiełbaski za pomocą szałwii i klonu.
Ingredients
3 funty mielonego mięsa z indyka
½ cebuli - drobno pokrojonej w kostkę
3 łyżki świeżej szałwii – drobno posiekanej
3 łyżki świeżej pietruszki – drobno posiekanej
1 łyżka świeżego rozmarynu – drobno posiekanego
2 łyżeczki świeżego tymianku – drobno posiekanego
3 łyżeczki soli
1 łyżeczka czarnego pieprzu
Obudowa wieprzowa
Preparation
Połączyć ze sobą mielonego indyka, cebulę i wszystkie przyprawy.
Namoczyć osłonki wieprzowe w zimnej, słodkiej wodzie na 30 minut.
Przepłukać obudowę wodą.
Obudowa materiałowa i łączniki skręcane.
Rozgrzej wędzarnię do 107,2–121°C (225–250°F).
Zawieś kiełbaski i wędź w Sage & Maple Bisquettes, aż do osiągnięcia wewnętrznej temperatury 165°F (73,8°C).