Wędzony Włoski kurczak Przepis na skrzydła
Mędrzec, Oregano i Bazylia zapewniają włoską wskazówkę tym wędzonym skrzydłom z kurczaka. Przygotuj pocieranie, pocieraj je hojnie i włóż do palacza. Bisquettes Premium Mędrca lub Apple będą działać świetnie.
Ingredients
3-funtowe skrzydełka z kurczaka
Do pocierania:
¼ szklanki brązowego cukru
2 łyżki soli koszernej
2 łyżeczki papryki
½ łyżeczki czarnego pieprzu
1 łyżeczka czosnku granulowanego lub suszonego
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka suszonej bazylii
Bisquettes Bradley Smoker Premium Sage Bisquettes lub Bisquettes Bradley Apple o smaku jabłkowym
Preparation
Wszystkie składniki na nacieranie wymieszać.
Wymieszaj skrzydełka z kurczaka i równomiernie je posmaruj.
Połóż skrzydełka na stojaku wędzarniczym. Użyj magicznych mat Bradley Smoker, aby zmniejszyć bałagan.
Skrzydełka wędzone w temperaturze 225°F z Bradley Premium Sage Bisquettes lub Bradley
Bisquettes o smaku jabłkowym, aż do osiągnięcia wewnętrznej temperatury 165°F (74°C).
Przepis: Lena Clayton