Wędzony Nogi z indyka palantowego Przepis
Drumsticks nóg z indyka stanowią dobry zastępstwo udek z kurczaka. Dobre źródło białka, ten wędzony receptura na nogi palantów jest również pyszny. Premium Caribbean Blend Bisquettes nadają im wyjątkowy smak.
Ingredients
4 podudzia z udka z indyka
4 Cebule zielone, łącznie z zieloną częścią
2 ząbki czosnku
½-calowy kawałek imbiru – obrany
1 Papryka Scotch Bonnet - z nasionami
1 ½ łyżki oleju
1 łyżka sosu sojowego
Sok z 1 limonki
1 łyżka brązowego cukru
1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
1 łyżeczka ziela angielskiego
½ łyżeczki cynamonu
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
½ łyżeczki soli
Bisquettes o smaku Bradleya – najwyższej jakości mieszanka karaibska
Preparation
Zmieszaj wszystkie składniki i przyprawy, aby utworzyć mieszaninę marynaty.
Rozsmaruj mieszaninę marynaty na całe udka z indyka i umieść je na ruszcie wędzarni.
Ustaw wędzarnię na 275°F, używając Bradley Premium Caribbean Blend Bisquettes lub innych wybranych smaków Bisquette.
Umieść udka indyka w wędzarni i gotuj, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 180°F, przez około 3 godziny.
Przepis autorstwa: Steve Cylka