Wędzony Nogi z indyka Przepis
Przygotuj się, aby oddać się w wiązaniu palcami uczta z przepysznymi klonowymi wędzonymi nogami indyka. Po aromatycznej kąpieli solankowej te delikatne i soczyste nogi z indyka są doprawione słodkim wcieraniem grilla, fachowo wędzone drewnem jabłkowym w palacza Bradleya i wykończone soczystą płaszczem sosu z grilla. Każdy kęs jest soczystym połączeniem dymnych, słodkich i pikantnych smaków, które sprawi, że pragniesz więcej.
Ingredients
½ łyżeczki czarnego pieprzu
1 łyżeczka soli
2 łyżki papryki
½ czosnku w proszku
1 łyżeczka proszku cebulowego
½ szklanki syropu klonowego
4 kawałki dużego lodu
1 szklanka słodkiego sosu barbecue
4 nogi indyka
Preparation
Z soli, czarnego, pieprzu, papryki, sproszkowanego czosnku, sproszkowanej cebuli, syropu klonowego przygotuj zalewę i pozostaw na 20 minut (upewnij się, że wszystko się rozpuściło).
Do miski wlewamy solankę, wrzucamy trochę lodu, żeby było ładnie i zimno. Następnie włóż nogi indyka bezpośrednio do solanki. Upewnij się, że wszystkie są całkowicie zanurzone.
Włóż udka z indyka i solankę do lodówki na co najmniej trzy do czterech godzin, ale najlepiej na noc.
Teraz wyjmij udka z indyka z solanki i dopraw je słodkim nacieraniem do grilla.
Ustaw wędzarnię Bradley na 160°C, używając do palenia drewna jabłkowego.
Gdy udka z indyka osiągną temperaturę wewnętrzną 74°C, wyjmij je i zanurz w sosie barbecue.
Włóż je z powrotem do Bradleya na dodatkowe dziesięć minut, niech sos ładnie się połączy i złączy z mięsem.
Przepis autorstwa: Gotowanie Z Ogniem