Honey Orange Smoked Turkey Legs Recipe

Honey Orange wędzony Nogi z indyka Przepis



Nie musisz czekać na Święto Dziękczynienia, aby zjeść indyka. Nogi z indyka to świetny wybór na rodzinny obiad. Mają delikatne i wilgotne mięso, pełne smaku.

Uwaga: Do tego przepisu potrzebujesz jednego specjalnego składnika: sól utwardzająca na bazie azotynów sodu zwanych różową solą, proszkiem praskim lub insta lekarnia nr 1.

Ingredients

6 udek z indyka (1 do 1 ½ funta każda)

4 kwarty (1 galon) wody

¾ szklanki miodu

¾ szklanki grubej soli (morskiej lub koszernej)

1 łyżka różowej soli peklowanej (Prague Powder lub Insta Cure nr 1)

Skórka (usunąć w paski obieraczką do warzyw) i sok z 1 pomarańczy

4 Całe goździki

4 Jagody ziela angielskiego, lekko rozgniecione bokiem tasaka

2 liście laurowe

2 laski cynamonu (3 cale każda)

1 łyżka całych ziaren czarnego pieprzu

Bisquettes o smaku Bradley

Preparation

Przygotuj solankę: w dużym garnku wymieszaj 2 litry wody, miód, sól, sól peklową, skórkę i sok pomarańczowy, goździki, ziele angielskie, liście laurowe, laski cynamonu i ziarna pieprzu. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając, aby rozpuścić sól i cukier. Zdejmij z ognia i dodaj pozostałe 2 litry wody. Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, następnie przechowywać w lodówce, aż całkowicie się schłodzi.

Udka z indyka opłucz na durszlaku pod zimną bieżącą wodą. Nakłuj skórę ze wszystkich stron igłą lub foremką.

Dodaj udka z indyka do solanki, upewniając się, że są całkowicie zanurzone. Można je przytrzymać talerzem obiadowym lub zamykaną plastikową torbą wypełnioną lodem. Zamarynuj udka w lodówce na 48 godzin.
Kiedy już będziesz gotowy do palenia, odcedź podudzia i wylej solankę. Oderwij i wyrzuć wszelkie przylegające przyprawy. Osusz podudzia ręcznikami papierowymi.

Ustaw wędzarnię Bradley i rozgrzej ją do 250°F. (Lubię wędzić indyka z wiśnią)

Ułóż podudzia na drucianym ruszcie wędzarni. Wędzić nogi indyka, aż będą ciemnobrązowe i bardzo delikatne (3 do 4 godzin). Szukasz temperatury wewnętrznej 50°F na termometrze z natychmiastowym odczytem.

Nie przejmuj się (wręcz przeciwnie – bądź dumny), jeśli mięso pod skórą jest różowawe: jest to reakcja chemiczna na lekarstwo i dym. Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.

Przepis autorstwa: Stevena Raichlena

Zdjęcie dzięki uprzejmości Richarda Dalletta