Sweet and smoky chicken wings

Wędzone tajskie słodkie Chili Wings Przepis



Nie ma wątpliwości! Wszyscy zgadzają się, że najlepszym sposobem na przygotowanie skrzydeł z kurczaka jest ich palenie. Chcesz dodać zupełnie inny smak do skrzydeł z kurczaka, wypróbuj ten przepis. Rezultatem będą słodkie i dymne skrzydła z odrobiną ciepła!

Ingredients

2 funty skrzydełek z kurczaka

1 łyżka soli

2 łyżeczki czosnku w proszku

1 łyżeczka mielonego imbiru

1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu

1 łyżeczka mielonego kminku

2 łyżeczki suszonych płatków chili

1 szklanka tajskiego sosu do sajgonek ze słodkim chili

Preparation

W razie potrzeby pokrój każde skrzydełko kurczaka na trzy części: podudzie, część środkową i czubek. Odrzuć końcówki wiatrów i umieść pozostałe porcje w dużej misce.

W misce wymieszaj sól, proszek czosnkowy, imbir, czarny pieprz, kminek i płatki chili. Posyp skrzydełka przyprawą, tak aby były równomiernie nią pokryte.

Ustaw wędzarnię na 250°F, używając wybranych drewnianych biszkietów.

Połóż skrzydełka na stojaku wędzarni i wędź przez około 2-2 ½ godziny lub do momentu, aż będą ugotowane.

Wyjmij skrzydełka z wędzarni i polej tajskim słodkim sosem chili. Podawać.

Przez: Steve Cylka