Wędzone tajskie słodkie Chili Wings Przepis
Nie ma wątpliwości! Wszyscy zgadzają się, że najlepszym sposobem na przygotowanie skrzydeł z kurczaka jest ich palenie. Chcesz dodać zupełnie inny smak do skrzydeł z kurczaka, wypróbuj ten przepis. Rezultatem będą słodkie i dymne skrzydła z odrobiną ciepła!
Ingredients
2 funty skrzydełek z kurczaka
1 łyżka soli
2 łyżeczki czosnku w proszku
1 łyżeczka mielonego imbiru
1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
1 łyżeczka mielonego kminku
2 łyżeczki suszonych płatków chili
1 szklanka tajskiego sosu do sajgonek ze słodkim chili
Preparation
W razie potrzeby pokrój każde skrzydełko kurczaka na trzy części: podudzie, część środkową i czubek. Odrzuć końcówki wiatrów i umieść pozostałe porcje w dużej misce.
W misce wymieszaj sól, proszek czosnkowy, imbir, czarny pieprz, kminek i płatki chili. Posyp skrzydełka przyprawą, tak aby były równomiernie nią pokryte.
Ustaw wędzarnię na 250°F, używając wybranych drewnianych biszkietów.
Połóż skrzydełka na stojaku wędzarni i wędź przez około 2-2 ½ godziny lub do momentu, aż będą ugotowane.
Wyjmij skrzydełka z wędzarni i polej tajskim słodkim sosem chili. Podawać.
Przez: Steve Cylka