Wędzona sól i pieprz Skrzydełka kurczaka Przepis
Bardzo prosty i łatwy przepis. Te wędzone skrzydełka z kurczaka soli i pieprzu będą lepiej smakować, jeśli zapaliasz je za pomocą naszych szałwii premium.
Ingredients
2 funty skrzydełek z kurczaka
1 łyżka soli
2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
Bisquettes o smaku Bradleya - klonowy lub Premium Bisquettes szałwiowy
Preparation
W razie potrzeby pokrój każde skrzydełko kurczaka na trzy części: podudzie, część środkową i końcówkę. Odrzuć końcówki skrzydełek, a resztę umieść w dużej misce.
Posyp skrzydełka solą i pieprzem, aby równomiernie je pokryły.
Ustaw wędzarnię na 250°F, używając wybranych drewnianych biszkietów. Polecamy Bisquettes Maple lub Premium Sage.
Połóż skrzydełka na stojakach wędzarniczych i wędź przez około 2–2,5 godziny lub do momentu, aż będą ugotowane.
Wyjmij skrzydełka z wędzarni i podawaj.
Przepis autorstwa: Steve Cylka