Honey Spiced Chicken Wings

Wędzony miód przyprawiony Skrzydełka kurczaka Przepis



Przygotuj się, aby rozkoszować się najlepszymi skrzydłami z kurczaka, pękające z smaku. Te doskonale wędzone skrzydła są pokryte kuszącym wcieraniem z chińską 5 przyprawami i papryką, a następnie wykończono przepyszną glazurą z gorącego sosu wykonanego z kombinacji gorącego sosu, sosu francuskiego, miodu i przypraw. Podawaj im obok kremowego dipu z sera niebieskiego i świeżych warzyw do kuszącego przystawki lub dania głównego.

Ingredients

2 tuziny skrzydełek z kurczaka

Olej do gotowania

125 ml (½ c) ostry sos

125 ml (½ c) Sos francuski

45 ml (3 łyżki) miodu

15 ml (1 łyżka stołowa) zmielonej czerwonej papryki

3 ml (½ łyżeczka) pieprz cayenne

3 ml (½ łyżeczka) grubo mielony pieprz

Pocierać:

30 ml (2 łyżki) soli

30 ml (2 łyżki) chińskiej przyprawy 5 – w równych częściach kopru włoskiego, cynamonu, imbiru, anyżu gwiazdkowatego i pieprzu anyżowego

30 ml (2 łyżki) cukru

15 ml (1 łyżka) papryki

15 ml (1 łyżka stołowa) soli czosnkowej

10 ml (2 łyżeczki) pieprzu cayenne

10 ml (2 łyżeczki) mielonego czarnego pieprzu

5 ml (1 łyżeczka) czosnku w proszku

Preparation

Co najmniej 2 godziny przed podaniem wymieszać, rozetrzeć składniki i wmasować w skrzydełka. Umieścić w plastikowym opakowaniu/torbie i przechowywać w lodówce. Wyjmij skrzydełka z lodówki i odstaw na 30 minut.

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię Bradley do 100°C (220°F). Umieścić skrzydełka na naoliwionej wędzarni i wędzić/gotować biszkoptami o smaku hikory przez około 2 godziny.

Podczas gdy skrzydełka się wędzą, w rondelku połącz ostry sos, dressing francuski, miód, płatki pieprzu, cayenne i czarny pieprz. Doprowadzić do wrzenia na kuchence, od czasu do czasu mieszając. Zdjąć z ognia.

Służyć:

Po ugotowaniu wyjmij skrzydełka z wędzarni i polej ostrym sosem. Podawać z dipem z sera pleśniowego i świeżymi warzywami.