Wędzony miód przyprawiony Skrzydełka kurczaka Przepis
Przygotuj się, aby rozkoszować się najlepszymi skrzydłami z kurczaka, pękające z smaku. Te doskonale wędzone skrzydła są pokryte kuszącym wcieraniem z chińską 5 przyprawami i papryką, a następnie wykończono przepyszną glazurą z gorącego sosu wykonanego z kombinacji gorącego sosu, sosu francuskiego, miodu i przypraw. Podawaj im obok kremowego dipu z sera niebieskiego i świeżych warzyw do kuszącego przystawki lub dania głównego.
Ingredients
2 tuziny skrzydełek z kurczaka
Olej do gotowania
125 ml (½ c) ostry sos
125 ml (½ c) Sos francuski
45 ml (3 łyżki) miodu
15 ml (1 łyżka stołowa) zmielonej czerwonej papryki
3 ml (½ łyżeczka) pieprz cayenne
3 ml (½ łyżeczka) grubo mielony pieprz
Pocierać:
30 ml (2 łyżki) soli
30 ml (2 łyżki) chińskiej przyprawy 5 – w równych częściach kopru włoskiego, cynamonu, imbiru, anyżu gwiazdkowatego i pieprzu anyżowego
30 ml (2 łyżki) cukru
15 ml (1 łyżka) papryki
15 ml (1 łyżka stołowa) soli czosnkowej
10 ml (2 łyżeczki) pieprzu cayenne
10 ml (2 łyżeczki) mielonego czarnego pieprzu
5 ml (1 łyżeczka) czosnku w proszku
Preparation
Co najmniej 2 godziny przed podaniem wymieszać, rozetrzeć składniki i wmasować w skrzydełka. Umieścić w plastikowym opakowaniu/torbie i przechowywać w lodówce. Wyjmij skrzydełka z lodówki i odstaw na 30 minut.
Metoda palenia:
Rozgrzej wędzarnię Bradley do 100°C (220°F). Umieścić skrzydełka na naoliwionej wędzarni i wędzić/gotować biszkoptami o smaku hikory przez około 2 godziny.
Podczas gdy skrzydełka się wędzą, w rondelku połącz ostry sos, dressing francuski, miód, płatki pieprzu, cayenne i czarny pieprz. Doprowadzić do wrzenia na kuchence, od czasu do czasu mieszając. Zdjąć z ognia.
Służyć:
Po ugotowaniu wyjmij skrzydełka z wędzarni i polej ostrym sosem. Podawać z dipem z sera pleśniowego i świeżymi warzywami.