Wędzony grill Skrzydełka kurczaka Przepis
Aby przygotować ten przepis na skrzydła z kurczaka wędzonego, możesz użyć wybranego drewna. Sekret tutaj, aby zastosować sos do grilla w ostatniej godzinie palenia. Spójna temperatura 275 F sprawi, że będą chrupiące.
Ingredients
2 funty skrzydełek z kurczaka
1 łyżka zmielonego proszku chipotle
1 łyżka papryki
1 łyżeczka czosnku w proszku
1 łyżeczka proszku cebulowego
1 łyżeczka czarnego pieprzu
1 łyżeczka soli
2 łyżki brązowego cukru
1 szklanka sosu BBQ
Bisquettes o smaku Bradley
Preparation
W razie potrzeby pokrój każde skrzydełko kurczaka na trzy części: podudzie, część środkową i końcówkę. Odrzuć końcówki skrzydełek, a resztę umieść w dużej misce.
Wymieszaj razem proszek chipotle, paprykę, proszek czosnkowy, proszek cebulowy, czarny pieprz, sól i brązowy cukier. Wrzuć skrzydełka w przyprawy, aby były równomiernie nimi pokryte.
Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranych Bisquettes Bradley Flavour.
Połóż przyprawione skrzydełka na stojaku wędzarniczym i wędź przez około 2 godziny.
Posmaruj skrzydełka sosem BBQ i połóż z powrotem na stojaku wędzarniczym. Wędź przez kolejną godzinę lub do momentu, aż będzie ugotowany, a skórka będzie chrupiąca.
Wyjmij skrzydełka z wędzarni i podawaj.