Smoked BBQ Chicken Wings Recipe

Wędzony grill Skrzydełka kurczaka Przepis



Aby przygotować ten przepis na skrzydła z kurczaka wędzonego, możesz użyć wybranego drewna. Sekret tutaj, aby zastosować sos do grilla w ostatniej godzinie palenia. Spójna temperatura 275 F sprawi, że będą chrupiące.

Ingredients

2 funty skrzydełek z kurczaka

1 łyżka zmielonego proszku chipotle

1 łyżka papryki

1 łyżeczka czosnku w proszku

1 łyżeczka proszku cebulowego

1 łyżeczka czarnego pieprzu

1 łyżeczka soli

2 łyżki brązowego cukru

1 szklanka sosu BBQ

Bisquettes o smaku Bradley

Preparation

W razie potrzeby pokrój każde skrzydełko kurczaka na trzy części: podudzie, część środkową i końcówkę. Odrzuć końcówki skrzydełek, a resztę umieść w dużej misce.

Wymieszaj razem proszek chipotle, paprykę, proszek czosnkowy, proszek cebulowy, czarny pieprz, sól i brązowy cukier. Wrzuć skrzydełka w przyprawy, aby były równomiernie nimi pokryte.

Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranych Bisquettes Bradley Flavour.

Połóż przyprawione skrzydełka na stojaku wędzarniczym i wędź przez około 2 godziny.

Posmaruj skrzydełka sosem BBQ i połóż z powrotem na stojaku wędzarniczym. Wędź przez kolejną godzinę lub do momentu, aż będzie ugotowany, a skórka będzie chrupiąca.

Wyjmij skrzydełka z wędzarni i podawaj.