Wędzone bawoły Skrzydełka kurczaka Przepis
Te skrzydełka z kurczaka okażą się soczyste, delikatne i pyszne. I możesz dodać więcej gorącego sosu, jeśli lubisz go cieplej.
Ingredients
2-funtowe skrzydełka z kurczaka
1 szklanka ostrego sosu z Luizjany
2 łyżeczki soli
1 łyżeczka czosnku w proszku
1 łyżeczka proszku cebulowego
1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
½ Łyżeczka pieprzu cayenne (lub więcej, aby uzyskać ostrzejsze skrzydełko)
Preparation
Wrzuć skrzydełka kurczaka do miski z ostrym sosem. Przykryj folią spożywczą i marynuj w lodówce przez 1-3 godziny.
Przyprawy wymieszać razem w misce. Wrzuć skrzydełka do mieszanki przypraw, aż będą równomiernie pokryte.
Wędź skrzydełka wybranym drewnem w zestawie wędzarniczym za 250°F dla 2½ godziny.
Jeśli chcesz, przed podaniem dodaj więcej ostrego sosu.
Przez: Steve Cylka