Smoked Italiano chicken halves recipe

Wędzony Połówki kurczaka z włoskiego Przepis



Ciesz się pysznym smakiem naszych wędzonych połówek kurczaka włoskiego, nasyconego aromatycznymi włoskimi ziołami i przyprawami, aby uzyskać przepyszne wrażenia kulinarne.

Ingredients

1½ Kg (3 funty) smażonego kurczaka przekrojonego na pół

750 ml (3 c) Sos włoski

Pocierać:

125 ml (½ c) papryka

45 ml (3 łyżki) grubej soli

30 ml (2 łyżki) grubo mielonego czarnego pieprzu

30 ml (2 łyżki) suszonej bazylii

15 ml (1 łyżka) suszonego tymianku

15 ml (1 łyżka) suszonego oregano

30 ml (2 łyżki) sproszkowanego czosnku

15 ml (1 łyżka stołowa) musztardy suszonej

15 ml (1 łyżka) proszku cebulowego

10 ml (2 łyżeczki) pieprzu cayenne

Preparation

Opłucz połówki kurczaka i osusz. Doprawiamy nacieraniem z obu stron i odstawiamy na co najmniej godzinę.

Umieść połówki kurczaka w plastikowej torbie z 500 ml (2c) sosu włoskiego i wstaw do lodówki na noc.

Wyjąć z lodówki i odstawić na 20 minut w temperaturze pokojowej.

Wyrzucić pozostałą marynatę.

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury od 105°C do 120°C (220°F do 250°F).

Używając biszkietów o smaku Special Blend, wędź/gotuj kurczaka przez około 3 godziny.

Na ostatnią godzinę posmaruj kurczaka pozostałymi 250 ml (1 c) sosu włoskiego.

Użyj termometru do mięsa, aby upewnić się, że kurczak jest ugotowany.

Służyć:

Podawać z makaronem w sosie pomidorowym i zielonymi warzywami.