alt="smoked beer can turkey recipe"

Wędzone piwo puszka Indyk Przepis



Niezależnie od tego, czy świętujesz specjalną okazję, gotujesz dla grupy, czy masz zamrożonego ptaka, który należy ugotować, nie możesz się pomylić z wędzonym indykiem.

Te szlachetne ptaki zasługują na sprawiedliwość - palenie żywności. Palenie tworzy bardziej delikatniejsze i aromatyczne danie niż smażenie lub pieczone piekarniki. A kiedy połączysz pikantny smak dymu ze złożonymi aromatami dobrego przepisu, skończysz z daniem tak nieodpartym, że wybierzesz każdą ostatnią niewielką część mięsa z kości.

Ingredients

Solanka:

3 szklanki soli koszernej

1 szklanka brązowego cukru

2 Cytryny - pokrojone i wyciśnięte

2 Pomarańcze - pokrojone i wyciśnięte

1 szklanka octu jabłkowego

1 Butelka soku jabłkowego

5 liści laurowych – pokruszonych

Palma pełna tymianku

Palma pełna pieprzu

4 łyżki miodu

Suche pocieranie:

½ szklanki brązowego cukru

2 łyżki świeżo mielonego pieprzu

2 łyżki czosnku w proszku

2 łyżki mielonego tymianku

1 łyżka mielonej szałwii

1 łyżka mielonego chili w proszku

Składniki wymieszać z zimną wodą, aż sól i cukier się rozpuszczą. Zanurz całego indyka w solance i odstaw do lodówki na 24 godziny.

Preparation

Godzinę przed gotowaniem:

Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury około 225°F. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, zalecamy użycie dowolnych Bisquettes z drewna owocowego Bradley.

Wyjmij indyka z solanki i opłucz go zimną wodą. Wytrzyj ręcznikiem papierowym i pozostaw na chwilę do wyschnięcia na powietrzu.

Następnie natrzyj oliwą z oliwek zewnętrzną część indyka. Następnie nałóż obficie pomiędzy skórę a mięso, wewnątrz jamy i na zewnątrz skóry indyka.

Otwórz puszkę swojego ulubionego piwa, nalej sobie wysoką, zimną szklankę i ciesz się! Teraz weź pustą puszkę i odetnij górną część wytrzymałymi nożyczkami. Następnie napełnij do połowy bulionem z kurczaka. Dodaj kilka liści laurowych, świeżą szałwię, 1 pokrojoną i wyciśniętą cytrynę oraz świeżo mielony pieprz.

Metoda palenia:

Umieść puszkę w wędzarni i ostrożnie opuść indyka na puszkę, tak aby puszka znalazła się całkowicie we wnętrzu indyka. Jest to jeden ze sposobów utrzymania wilgoci w indyku poprzez wpuszczenie pary do wnętrza podczas gotowania. Indyk musi być stabilny. Upewnij się, że jest w stanie samodzielnie stanąć. Aby go ustabilizować, możesz użyć metalowych stojaków na żebra.

Gotowanie zajmie od 6 do 8 godzin lub do momentu, gdy temperatura wewnątrz indyka osiągnie 50°C. Koniecznie sprawdź uda.

Wyjmij z wędzarni, odstaw i jedz! Cieszyć się!