Plum Glazed Smoked Duck Breasts Recipe

Wędził szklanę śliwki Pierś z kaczki Przepis



Zaimponuj swojej rodzinie i przyjaciołom tym przepisem na śliwki wędzonych piersi z kaczki. W najlepszych restauracjach na świecie nie można uzyskać lepszego degustacji piersi. Inspirowany azjatycki sos śliwkowy nadaje pieczonej kaczce świetną skorupową powierzchnię i dodaje słodkiego smaku. Pastuj kaczkę podczas ostatniej godziny palenia lub ostatnich 30 minut grillowania. Pamiętaj, że najlepszą rzeczą jest spowolnienie go.

Większość ludzi lubi kaczkę średnio rzadko, ale jeśli wolisz go dobrze, wyciągnij je, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 170 stopni. Pozwalam, aby temperatura wewnętrzna osiągnęła 170 stopni i była to najbardziej soczysta kaczka, jaką kiedykolwiek jadłem.

Ingredients

Do solanki:

Jedna czwarta soku jabłkowego lub cydru

¼ Szklanka soli koszernej lub 3 łyżki soli konserwowej

1 liść laurowy – zmiażdżony

1 ząbek czosnku – zmiażdżony

½ Łyżeczka ziaren pieprzu – popękana

Do glazury:

½ Szklanka galaretki śliwkowej

4 Rękawiczki czosnkowe

1 łyżka świeżego imbiru

1 łyżka sos sojowy

1 łyżka świeżo zmielony czarny pieprz

Preparation

Usuń kość i skórę z połówek piersi kaczki. Dobrze spłucz.

Wymieszaj składniki solanki, upewniając się, że sól jest całkowicie rozpuszczona. To wystarczy na 1 i pół roku ½ funtów połówek piersi z kaczki. Namocz kaczkę w solance przez co najmniej dwie godziny, a jeśli to możliwe, przez noc (maksymalnie 12 godzin).

Po zamarynowaniu kaczkę szybko opłucz, a następnie osusz papierowymi ręcznikami. Jeśli chcesz, posmaruj każdą połówkę piersi roztopionym tłuszczem z bekonu. Wolę tego nie robić, ale byłoby wyjątkowo smacznie, gdybyś to zrobił.

Umieść piersi z kaczki w Bradleyu o pojemności 225°F przez około dwie godziny, w zależności od wielkości fragmentów piersi. Użyłam mieszanki biszkietów olchowych i pekanowych.