Wędzony Nadziewane uda z kurczaka Przepis
Cóż, to ekscytujące! Jestem jednym z nowych blogerów dla Bradley Palers i nie mogłem być szczęśliwszy. Wciąż pamiętam dzień, wiele lat temu, kiedy kupiłem mojego pierwszego palacza Bradleya.
Był to palacz cyfrowy 4 Rack i, wow, czy kiedykolwiek otworzył dla mnie opcje gotowania. Chociaż uwodzi mnie o klasyczny grill, kreatywność i próba nowych rzeczy do palenia uwodzi mnie. Nie mogę się doczekać, aby podzielić się z wami niektórymi z tych kreacji!
Tak proste: z boczkiem wszystko jest lepsze
Udki bez skóry, bez skórki są idealne do farszu. Tworzą pyszne małe pakiety, które są już rozmiarów porcji! Jeszcze lepiej, jeśli owijasz je boczkiem, ponieważ, cóż, boczku i wszystko jest lepsze z boczkiem.
Poważnie, boczek zapewnia potrzebny tłuszcz, aby utrzymać uda z kurczaka ładne i wilgotne. Chociaż do wyboru jest wiele różnych opcji farszu, tutaj znajdziesz trzy przepisy na farsz, które działają, zapewniając smaki.
Wypróbuj którykolwiek z nich lub bądź kreatywny i zrób własny farsz. Możliwości są nieskończone.
Ingredients
Wędzone Nadziewane Udka Z Kurczaka:
8 Udka z kurczaka bez kości, bez skóry
4 grube plasterki lub osiem cienkich plasterków boczku
Sos BBQ i sznurek
Dodatkowo wystarczy wybrać jedną z poniższych propozycji farszu
Nadzienie Grzybowe:
2 łyżki masła
8 uncji grzybów, drobno posiekanych
1 cebula
2 ząbki czosnku, posiekane
½ szklanki posiekanej natki pietruszki
Sól i pieprz do smaku
Nadzienie Chorizo i Monterey Jack:
1 łyżka oliwy z oliwek
½ funta mięsa chorizo
1 papryczka Jalapeno, pozbawiona nasion i posiekana
¼ czerwonej cebuli
1 ząbek czosnku, pokrojony w kostkę
1 szklanka startego sera jack Monterey
Nadzienie z suszonych pomidorów i mozzarelli:
4-6 suszonych pomidorów, posiekanych
2 łyżki pietruszki
1 ząbek czosnku i trzy szalotki, posiekane
½ łyżeczki soli
1 szklanka startego sera mozzarella
Preparation
Kurze udka:
Podgrzej wędzarnię Bradley do 250°F, używając wybranych drewnianych biszkietów (orzesznik, jabłko, Jim Beam, wszystkie pasują do tego przepisu).
Jeśli używasz grubego boczku, przekrój każdy plasterek na pół. W przeciwnym razie, jeśli używasz cienkich/normalnych plastrów, pozostaw je w całości.
Na desce do krojenia ułóż pasek boczku i udko z kurczaka. Wystarczy niewielka ilość farszu na środku udka z kurczaka.
Na koniec owinąć farsz udkiem kurczaka i boczkiem, przewiązując sznurkiem.
Wędź wybranym drewnem (hikora) w temperaturze 250°F przez 2 do 2,5 godziny. Wewnętrzna temperatura mięsa powinna wynosić 165°F.
Przed podaniem posmaruj sosem BBQ.
Nadzienie Grzybowe:
Przygotuj farsz, roztapiając masło w rondlu.
Następnie dodać cebulę, pieczarki i czosnek.
Gotuj, aż cebula będzie miękka.
Następnie dodać natkę pietruszki, sól i pieprz i smażyć kolejne kilka minut.
Zdejmij farsz grzybowy z ognia i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Nadzienie Chorizo i Monterey Jack:
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj czosnek, chorizo, cebulę i jalapeno. Gotuj, aż warzywa będą miękkie, a chorizo będzie ugotowane przez około 6-8 minut.
Doprowadzić do temperatury pokojowej i dodać ser Jack Monterey.
Nadzienie z suszonych pomidorów i mozzarelli:
Po prostu wymieszaj wszystkie składniki, aż dobrze się połączą.